Kącik spamera
- blondyn26044
- CHORAZY
- Województwo: Wybierz
Re: Suche monety, elementy mosiężne "sposób?"
Ale benzyna jak odparuje to moneta pod woskiem i tak jest sucha.
- explokera
- Marszałek
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
Spróbuj zamiast wymyślać idiotyzmy.
Jeśli ją pomalujesz farbą też pod spodem będzie sucha bo rozpuszczalnik wyparuje ?
Może i tak więc lepiej pozostań przy ślinieniu ,tylko żebyś nie miał zbyt wiele znalezisk bo ci śliny zabraknie
Jeśli ją pomalujesz farbą też pod spodem będzie sucha bo rozpuszczalnik wyparuje ?
Może i tak więc lepiej pozostań przy ślinieniu ,tylko żebyś nie miał zbyt wiele znalezisk bo ci śliny zabraknie

...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- blondyn26044
- CHORAZY
explokera nie są to idiotyzmy bo próbowałem to zrobić jakieś dwa tyg temu bo w ten sam sposób zabezpieczam stalowe rzeczy po cortaninie F. Gdybym nie spróbował to bym nie pisał głupot panie mądry.
- explokera
- Marszałek
Monety też Cortaninem chcesz malować przed dalszą konserwacją?
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- blondyn26044
- CHORAZY
O cortaninie mówiłem w przypadku stali, w przypadku monet nie mam jakiejś długiej praktyki z konserwacją a oliwa? po oliwie ręce są tłuste, myślałem, że może jest jakiś sposób na takie monety, specjalny środek lub patent.
Jesteś jakoś negatywnie nastawiony widzę...
Jesteś jakoś negatywnie nastawiony widzę...
- explokera
- Marszałek
Najpierw jęczysz ,że nikt Ci nie daje żadnej rady a jak już się doczekałeś i ją dostałeś to wymyślasz jakieś głupoty.
Masz "sposób" a go nawet nie wypróbowując określasz negatywnie.
Czy ja Ci sugerowałem przed malowaniem woskiem paprać monety Cortaninem ??????
A potem się wszyscy dziwią,że nikt nie chce odpowiadać na pytania dotyczące konserwacji
Masz "sposób" a go nawet nie wypróbowując określasz negatywnie.
Czy ja Ci sugerowałem przed malowaniem woskiem paprać monety Cortaninem ??????
A potem się wszyscy dziwią,że nikt nie chce odpowiadać na pytania dotyczące konserwacji

- blondyn26044
- CHORAZY
Ale ja nie paprałem Cortaninem żadnych monet.Czytaj, że używałem cortaninu do stalowych rzeczy i później kładłem na to wosk. A na monety położyłem sam wosk, próbowałem jak byś też nie doczytał i efekt? po kilku godz moneta wyschnięta jak przed malowaniem, jedynie pod palcem czuć warstwę wosku jak się dotknie.
Tak więc dla twojej wiadomości "Kładłem sam wosk na monetę "NIE POKRYTĄ ŻADNYM CORTANINEM" i moneta wyschła"
a zrobiłem to zanim założyłem temat, więc nie wmawiaj mi że dałeś sposób a ja nie próbowałem i marudzę.
Jeśli nie masz nic do wniesienia do tematu, proszę Cię nie zaśmiecaj tematu, nie szukaj kłótni i nie wymądrzaj się.
Tak więc dla twojej wiadomości "Kładłem sam wosk na monetę "NIE POKRYTĄ ŻADNYM CORTANINEM" i moneta wyschła"
a zrobiłem to zanim założyłem temat, więc nie wmawiaj mi że dałeś sposób a ja nie próbowałem i marudzę.
Jeśli nie masz nic do wniesienia do tematu, proszę Cię nie zaśmiecaj tematu, nie szukaj kłótni i nie wymądrzaj się.
- explokera
- Marszałek
To najwidoczniej jakoś tandeciarsko to robiłeś skoro twierdzisz ,że "wysychają"
Mi guziki błyszczą się po woskowaniu już długi czas jak bym to zrobił przed chwilą ale to pewnie dla tego,że jestem "panem mądrym"
Mi guziki błyszczą się po woskowaniu już długi czas jak bym to zrobił przed chwilą ale to pewnie dla tego,że jestem "panem mądrym"
- blondyn26044
- CHORAZY
Gdybyś doczytał co pisałem i zrozumiał nie było by spiny.
Testowałem na 3 monetach, jedynie na czym się zachowało to jakiś prl zżółkły.
Dość. Od 2 dni jakaś nerwowa atmosfera na forum. Ogarnijcie się. Zamykam i jutro sprzątam. Macie PW do tych pierdół. Baży.
Testowałem na 3 monetach, jedynie na czym się zachowało to jakiś prl zżółkły.
Dość. Od 2 dni jakaś nerwowa atmosfera na forum. Ogarnijcie się. Zamykam i jutro sprzątam. Macie PW do tych pierdół. Baży.
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
-
- Porucznik
Re: w końcu jakiś ślad...
Piles cos przed pisaniem tego tematu?
Nie rozumiem wgl o co Ci chodzi:) Piszesz cos o jakmis sladzie,zyle zlota,pierscieniu,odlamku...
Mozesz wyjasnic?:)

-
- Szeregowy
- Województwo: Brak
Może to początek jego poszukiwań...dajcie spokój, nie pamiętacie jak cieszyło się z kulki ołowianej ? 

- yukon
- Administrator
- Kontakt:
O to wlasnie mu chodzilo piszac zyla zlota,sa takie odlamki beda i lepsze rzeczyexplokera pisze:Szukaj większej ilości tych odłamków może złożysz w całość
A i zapalnik może się trafi
A poza tym to jak są odłamki to i calaki gdzieś niedaleko leżą

„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- radoslav
- Podporucznik
mam wrażenie że Ty coś piłeś... za każdym razem jakieś głupie komentarze.damianekstn pisze:Piles cos przed pisaniem tego tematu?Nie rozumiem wgl o co Ci chodzi:) Piszesz cos o jakmis sladzie,zyle zlota,pierscieniu,odlamku...
Mozesz wyjasnic?:)
- radoslav
- Podporucznik
damianekstn już czaisz???? trochę wyobraźniyukon pisze:O to wlasnie mu chodzilo piszac zyla zlota,sa takie odlamki beda i lepsze rzeczyexplokera pisze:Szukaj większej ilości tych odłamków może złożysz w całość
A i zapalnik może się trafi
A poza tym to jak są odłamki to i calaki gdzieś niedaleko leżą