Zezwolenia WKZ na szerszy teren, wiele zgód.
- Shadows
- CHORAZY
- Województwo: Małopolskie
- Imię: Krzysztof
Re: Zezwolenia WKZ na szerszy teren, wiele zgód.
Spłynęło pierwsze pismo z LP, niestety bez sukcesu. Dostanę zgodę pod warunkiem, że zawężę teren do 200ha i czas do jednego roku.
O 200ha nie wiedziałem a z tym rokiem mieliście rację.
Nadleśnictwo powołało się na zarządzenie nr 47 Dyrektora Generalnego LP z dnia 13.07.2018.
Muszę poprawić wniosek i wysłać ponownie. Szkoda bo w prawie wszystkich nadleśnictwach wnioskowałem o ponad 200ha i trzy lata. W jednym jest tylko kilka ha, ale też trzy lata, liczę, że tam ograniczą sami mi do roku i zgodę wydadzą, pozostałe trzy pewnie też wezwą do poprawienia wniosków.
No nic, cały czas się uczę, dla potomnych, pamiętajcie, max 200ha i jeden rok...
Pozdrawiam
O 200ha nie wiedziałem a z tym rokiem mieliście rację.
Nadleśnictwo powołało się na zarządzenie nr 47 Dyrektora Generalnego LP z dnia 13.07.2018.
Muszę poprawić wniosek i wysłać ponownie. Szkoda bo w prawie wszystkich nadleśnictwach wnioskowałem o ponad 200ha i trzy lata. W jednym jest tylko kilka ha, ale też trzy lata, liczę, że tam ograniczą sami mi do roku i zgodę wydadzą, pozostałe trzy pewnie też wezwą do poprawienia wniosków.
No nic, cały czas się uczę, dla potomnych, pamiętajcie, max 200ha i jeden rok...
Pozdrawiam
...dead eyes, see no future...
- morgan
- SIERZANT
- Województwo: Podkarpackie
- Shadows
- CHORAZY
Z jakiego powodu?
Dodam jeszcze, że nie znalazłem we wspomnianym zarządzeniu nr 47 na który się powołano informacji o 200ha czy maksymalnym czasie o jaki można wnioskować. Tak więc...
Chciałem wrzucić pdf, ale ograniczenia tutaj są duże, dostaje info, że plik zbyt duży...hmm (ma 273kb)
Dodam jeszcze, że nie znalazłem we wspomnianym zarządzeniu nr 47 na który się powołano informacji o 200ha czy maksymalnym czasie o jaki można wnioskować. Tak więc...
Chciałem wrzucić pdf, ale ograniczenia tutaj są duże, dostaje info, że plik zbyt duży...hmm (ma 273kb)
-
- ST-SIERZANT
- Województwo: Świętokrzyskie
Jeśli dobrze pamiętam (kiedyś miałem podobny "problem") ograniczenie jest do 1/4 MB, czyli 256 kB.
Tak mnie kiedyś ktoś tutaj na forum poinformował.
Piszę po Polsku, nie ma więc wątpliwości, czy chodzi mi o "laske" czy "łaskę" 

- Shadows
- CHORAZY
Dzięki za info. Niestety pdf to nie obrazek, nie umiem go zmniejszyć.
Edit, udało się go skompresować na stronie smallpdf.com/pl
Edit, udało się go skompresować na stronie smallpdf.com/pl
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Igła
- St. Chorąży Sztabowy
- Województwo: Brak
Shadows zobacz na blog "zwiadowca historii", Słój się kiedyś chwalił na yt , że dostał na dłużej zezwolenie bo ma dużo ha do przejścia
- Shadows
- CHORAZY
Wątpliwe abym to znalazł.
Ogólnie 200ha to jest tyle co nic, jakaś kpina....a WKZ kosztuje, no, chyba, że o to chodzi abym co miesiąc zasilał ich kasę...
Zniechęcają i tyle. Zobaczymy co mi inni napiszą.
Ogólnie 200ha to jest tyle co nic, jakaś kpina....a WKZ kosztuje, no, chyba, że o to chodzi abym co miesiąc zasilał ich kasę...
Zniechęcają i tyle. Zobaczymy co mi inni napiszą.
- Agrawa
- Podpułkownik
- Województwo: Wybierz
Mógłbyś to rozwinąć? Też czekam i czekam i już miesiąc mija i nic

http://www.trawniki.hg.pl/
- Shadows
- CHORAZY
Mają jasne wytyczne od dyrektora generalnego, że czas na odpowiedź to 30 dni a odmowę muszą uzasadnić.
Ja wysłałem 30stego stycznia, 31szego miały dwa nadleśnictwa wniosek na "biurku", trzeci awizowany, odebrali po pięciu dniach. Pierwsza odpowiedź przyszła po 18stu dniach, ale pismo z dnia 13.02. Czekam na resztę, zobaczymy co popiszą.
Ja wysłałem 30stego stycznia, 31szego miały dwa nadleśnictwa wniosek na "biurku", trzeci awizowany, odebrali po pięciu dniach. Pierwsza odpowiedź przyszła po 18stu dniach, ale pismo z dnia 13.02. Czekam na resztę, zobaczymy co popiszą.
- Agrawa
- Podpułkownik
- Województwo: Wybierz
Ja mam awizo z 24stycznia...
http://www.trawniki.hg.pl/
- Igła
- St. Chorąży Sztabowy
- Województwo: Brak
- morgan
- SIERZANT
- Województwo: Podkarpackie
Nadleśnictwo odmówiło mi zgody na udostępnienie terenu, ze względu na cyt:
"na wnioskowanym obszarze stwierdzono przypadki występowania niewypałów i niewybuchów, w związku z czym przebywanie na tym terenie stanowi zagrożenie dla życia i zdrowia"
Jak żyję ponad 40 lat w odległości 3 km od tego miejsca, to nie słyszałem o żadnym na tamtym obszarze. Co najlepsze rozmawiałem z emerytowanym leśniczym, który pracował na tym terenie kilkadziesiąt lat temu i on też nic nie wie.
No nic, w tym roku chyba odpuszczę,bo mam na tyle działek... a może i nie
"na wnioskowanym obszarze stwierdzono przypadki występowania niewypałów i niewybuchów, w związku z czym przebywanie na tym terenie stanowi zagrożenie dla życia i zdrowia"
Jak żyję ponad 40 lat w odległości 3 km od tego miejsca, to nie słyszałem o żadnym na tamtym obszarze. Co najlepsze rozmawiałem z emerytowanym leśniczym, który pracował na tym terenie kilkadziesiąt lat temu i on też nic nie wie.

No nic, w tym roku chyba odpuszczę,bo mam na tyle działek... a może i nie

-
- ST-SIERZANT
- Województwo: Świętokrzyskie
Możesz ich przecież poprosić o wskazanie wiarygodnego źródła tych informacji.
Tak, wiem, nie mają obowiązku odpowiadać na takie prośby, ale jest nikła szansa, że się może jeden z drugim skrobipiórkiem pukną w czółko i uświadomią sobie, że nie można ot tak sobie ludziom ciemnoty wciskać.
Piszę po Polsku, nie ma więc wątpliwości, czy chodzi mi o "laske" czy "łaskę" 

- Shadows
- CHORAZY
Na filmiku od Igły Słój się chwali, że ma przeszkolenie saperskie, ciekawe czy pomogłoby w uzyskaniu zgody na taki teren.
- Shadows
- CHORAZY
Dziś dostałem pismo z innego Nadleśnictwa, żadnych problemów - jest zezwolenie, teren powyżej 200ha i na trzy lata. Wycięli mi tylko malutki fragmencik na którym mają młody drzewostan (aż mi głupio, ale nie wiedziałem, zwyczajnie dawno tam nie byłem a ci wyrąbali kawałek lasu i nasadzili drzewek).
Pozostaje podpisać i jechać potwierdzić tożsamość.
Jak widać tamte ograniczenia to był tylko wymysł Nadleśnictwa, że chcą ograniczenia do 200ha i jednego roku, ale koliduje mi to obecnie ze wspólnym wnioskiem do WKZ, chciałem wszystkie zezwolenia umieścić w jednym wniosku do WKZ a tu już są takie rozbieżności w czasie... Pewnie się skończy na najmniej dwóch wnioskach do WKZ. No nic, pozostaje czekać na pozostałe Nadleśnictwa.
Pozostaje podpisać i jechać potwierdzić tożsamość.
Jak widać tamte ograniczenia to był tylko wymysł Nadleśnictwa, że chcą ograniczenia do 200ha i jednego roku, ale koliduje mi to obecnie ze wspólnym wnioskiem do WKZ, chciałem wszystkie zezwolenia umieścić w jednym wniosku do WKZ a tu już są takie rozbieżności w czasie... Pewnie się skończy na najmniej dwóch wnioskach do WKZ. No nic, pozostaje czekać na pozostałe Nadleśnictwa.