Panowie nie ma potrzeby unosić się, aby dosadnie przedstawiać swoje racje. Wiem, że każdy ma własne subiektywne odczucia ale piszmy o nich może mniej emocjonalnie
A wracając do tematu wątku pozwolicie, że zapytam o różnice tym razem pomiędzy At Pro a polskim wynalazkiem Rutus Argo v3. Ponoć jest to "kopia" White's-a ale na ile udana? I jak wygląda sprawa z serwisem At Pro?
At Pro jest idealny na kolor , wyciągam monetki z 30 cm bez problemu a z militarką też sobie poradzi tylko trzeba się go nauczyć. Niedawno chodziłem po terenie na którym było kilka osób z wykrywkami i czyściłem po nich, więc pytanie jaki mieli sprzęt? Ja jestem zadowolony , i jak na tą chwilę nie myślę o zamianie, ewentualnie poeksperymentuję z inną cewką.
Może i jest lepszy sprzęt, ale wydaje mi się że nie ma idealnego. Chętnie bym się spotkał z kimś aby porównać At PRO z innym wykrywaczem.
Witam!
Dlaczego myślisz, że inna cewka nie ma sensu?Standardowa cewka jest dobra ale kiepsko sobie radzi na zaśmieconym terenie ,ma wolny czas reakcji o szukaniu nią w wodzie już nie wspomnę .
Pozdrawiam.
Garrett At Pro Nel Hunter,Nel Sharpshooter,Nel Tornado ,Garrett Propointer.
Wystarcza w zupełności możesz spróbować mniejszą wersję, ale szczerze powiedziawszy mam małą snajperkę i użyłem ją tylko raz przez ostatnie dwa lata. Lepiej się skoncentrować na poszukiwaniu nowych miejsc.
Nie szukałem w wodzie, ale po zaśmieconych polach chodziłem i wykopywałem to co mnie interesowało więc wydaje mi się że nieżle spisuje się w takim terenie. A co do nowych miejsc , to trzeba szukać coraz dalej.
Dokładnie sztuką jest odszukanie miejscówki, wydarzenia historycznego, analiza danych, opisów zdarzeń. Wiele osób myśli: kupię wykrywacz i będę miał wyniki, niestety ta reguła zupełnie się nie sprawdza. Jest z goła odwrotnie. Oczywiście zawsze znajdą się farciarze, którzy mają większe szanse, ze względu na lokalizację.
Witam!
Miejscówka jest ważna to oczywiste, ale jak jest zaśmiecona żużlem ,magnetycznymi kamieniami drucikami oraz blaszkami cynkowymi to już wtedy w grę wchodzi wyższa szkoła jazdy, aby wyłuskać małe denarki (pomorskie). I wtedy dopiero wychodzi charakterystyka cewki na takich miejscach i niestety cewka standardowa nie sprawdza się na takich miejscach .
Pozdrawiam.
Garrett At Pro Nel Hunter,Nel Sharpshooter,Nel Tornado ,Garrett Propointer.
Jedyny wykrywacz który znam i który nie ma problemu ze śmieciami to Vista Gold. Żadna ilość śmieci nie przykrywa dobrego sygnału. Niestety sprzęt za 8000pln Minelab 3030 już sobie z tym nie poradził. Wszystko zależy. Bardziej to kwestia filtrów - samego sprzętu, ale fakt cewka może być ułatwieniem.
Witam!
Jestem nowy na forum więc chciałem się ze wszystkimi serdecznie przywitać !
Aktualnie posiadam ACE 250 i chcę się przesiąść na Garretta AT PRO. To dobry pomysł ? AT PRO przyniesie zauważalną różnicę ? Nastawiam się na drobnice ,śmigam głównie po lasach.
"Zawsze dumny wielkopański. To jest siódmy DAK poznański"