Delta 4000

Wykrywacze metali marki Teknetics
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GAD
Generał Brygady
Generał Brygady
Województwo: Wybierz

Re: Delta 4000

Post autor: GAD »

a stało, wyrobiła mi się sztyca od składania i rozkładania (piasek), i dostała lekkich luzów, ale to akurat norma
GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
Awatar użytkownika
gedziu
CHORAZY
CHORAZY

Post autor: gedziu »

jak to wszystko to pikuś :)
GEDZIU
Sreberko - jest
Klamra -jest
Hełm -jest
Bagnet -brak
Broń -brak
Awatar użytkownika
Machg
St. Szeregowy
St. Szeregowy

Post autor: Machg »

Witam.
Niestety sztyca od piszczalki tak jak kolega opisał podobne u mnie ale tym akurat się za bardzo nie martwię :-) opadająca cewka u mnie podobnie o gumowej podkladce nie pomyślałm, dzieki za podpowiedz. Mam nim zamiar polatac jeszcze ten sezon ale wiem na pewno ze moim następnym wykrywaczem bedzie coś ze stajni tekneticksa. Czas pokaże co. Delta na początek z cewka 11"DD super sprawa.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
GAD
Generał Brygady
Generał Brygady

można też sztycę na łączeniu z cewką, zalać klejem gumowym, sątakie pistolety na klej, na gorąco , sprawdziłem, działa
http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... rch_scope= takie cóś :)
GAD KLAMERKOŻERCA
Awatar użytkownika
gedziu
CHORAZY
CHORAZY

Post autor: gedziu »

mam taki pistolet :P
GEDZIU
Sreberko - jest
Klamra -jest
Hełm -jest
Bagnet -brak
Broń -brak
Gudziuk
SPEC
SPEC

Post autor: Gudziuk »

Z deltą śmigałem 3 lata i to co zauważyłem tak jak inni potwierdzają cewka 11 opada, ale to jest pikuś. Z awarii jakie miałem to mi poleciała cewka 11 oraz elektronika, ale Konrad, czyli serwismen jest super i w ciągu góra dwóch tygodni załatwił temat cacy, bez żadnego szemrania.
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
Awatar użytkownika
GAD
Generał Brygady
Generał Brygady

Machg pisze:Witam.
Niestety sztyca od piszczalki tak jak kolega opisał podobne u mnie ale tym akurat się za bardzo nie martwię :-) opadająca cewka u mnie podobnie o gumowej podkladce nie pomyślałm, dzieki za podpowiedz. Mam nim zamiar polatac jeszcze ten sezon ale wiem na pewno ze moim następnym wykrywaczem bedzie coś ze stajni tekneticksa. Czas pokaże co. Delta na początek z cewka 11"DD super sprawa.
Pozdrawiam.
jak rozwiązałeś problem z wyrobioną sztycą? myślałem czy można by nanieść warstwę alkieru, przez co nieco ją pogrubię
GAD KLAMERKOŻERCA
Awatar użytkownika
Machg
St. Szeregowy
St. Szeregowy

Post autor: Machg »

Witam kolegę.
Szczerze powiem, że jeszcze nie zajmowałem się sztycą, z prostego względu: nie mam na niej dużych luzów więc na razie nie dostrzegam żadnych problemów podczas eksploracji :) . Jeżeli stanie się to dość uciążliwe będę musiał coś z tym zrobić ale w jaki sposób nie zastanawiałem się jeszcze. Powiem szczerze dość rzadko składałem/rozkładałem sztyce aby uniknąć tych problemów ale uważam że lakier nie rozwiąże luzów (takie moje zdanie). Kolega rozwiązał problem luzów w swoim kanarku w taki sposób, że nawinął kawałek taśmy izolacyjnej naciągnął sztycę i po problemie z luzami. Jeden mankament nie może go skrócić podczas transportu :brecht:.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
wwojtek777
Szeregowy
Szeregowy

Post autor: wwojtek777 »

Witam kolegów o to moje spostrzeżenia do DELTY .No niestety nie da się tego zrobić po tygodniu ,a nawet dwóch. Ogólnie pierwsze wrażenie pozytywne ,cewka DETECH 13’’du..ża w porównaniu z 8’’ w zestawie. W domu testy włączenie wykrywacza jakieś tam przykładanie metalu działa. Pierwsze wyjście a raczej pierwszy wyjazd w miejsce gdzie (ponoć) stacjonowali Tatarzy. Włączenie wykrywacza ustawienia kolegów z forum czyli discriminate wyłączenie żelaza efekty były takie dużo śmieci to znaczy ludzie zrobili sobie śmietnik z kawałka wzgórza z drzewami, ale między tym wszystkim znalazłem kule z muszkietu oraz 2 pociski.
Pogoda pozwoliła n a dalsze wypady następne były coraz lepsze w sensie poznawania sprzętu osłuchania się z nim a także w znajdywaniu fantów ,może to nie wiadomo co ale dla mnie było bardzo pozytywne. Dużo musiałem się na kopać żelastwa i pewnie dalej będę kopał, ale wiem że zaczynam rozumieć ten wykrywacz. Wracając do cewki DETECH jest naprawdę głęboka ,druga sprawa to że jeżeli chodzisz z tą cewką to jest niezbędny pinponter naprawdę dużo oszczędzasz czasu . Z tą cewką trzeba kopać duże doły, na czysty teren to znaczy pola, lasy jak najbardziej ale jeżeli chcesz chodzić po ruinach starych zabudowaniach to sory ale się nie da wtedy za dużo łapie sygnałów. Sam się przekonałem i wiem jeżeli idę na śmietnik to mała cewka .Kiedyś czytałem na forum że pinponter to jest gadżet dla leniwych nie zgodzę się z tym naprawdę ułatwia kopanie ,i nie kupujcie wynalazków lepiej dać więcej a być zadowolonym wiecie chyba o jakiej firmie mówię. Cewka 8’’ cóż mogę powiedzieć dobra ale to naprawdę dobra na zaśmiecony teren może koledzy powiedzą że 11’’jest lepsza nie wiem nie mam ale kupiłem 10dd niestety pogoda i wyjazd za pracą nie pozwoliły mi jej sprawdzić. Na pewno jak wrócę do domu to ją przetestuję. Wracając do 8’’na zaśmieconym terenie ale naprawdę śmietnik byłem w stanie rozróżnić łuskę, kulę muszkietu ,złom może to nie dużo ale jak dla początkującego to myślę że ok. .Najważniejsze trzeba się osłuchać ja dopiero zaczynam ,sprzęt jak dla początkującego według mnie jak najbardziej godny zainteresowania Duży plus dla DELTY identyfikacja cyfrowa naprawdę du..żo pomaga. Na koniec nie chciał bym żeby byście myśleli że DELTA nie ma wad otóż ma pierwsza rzecz to jest nadpobudliwość to znaczy linie ,telefon oraz wzbudzanie się jej jeżeli ustawiacie powyżej 09-12 na 8’’ , 13’’ głupieje tak samo tylko że na ustawieniach10-12 oczywiście zależy od ternu. Następna sprawa nie wierzcie że DELTA wytrzymuje na baterii 20-25h jak piszą w reklamach bzdura. Najlepiej od razu kupić akumulatorki naprawdę warto przetestowałem to na bateriach długo nie pociągniesz. Co do osprzętu na pewno słuchawki raz że bez słuchawek bardzo głośno ,z drugiej strony bez z nich dużo tracicie fantów ,naprawdę przekonałem się osobiście w sensie tym że miałem słuchawki od samego początku ale ustawione na wykrywaczu na skali 6 było ok, ale jak za czołem testować jaki jest najlepszy zakres to według moich spostrzeżeń jest ustawienie dla słuchawek na 2 i wiem że słabiutkie sygnały jestem w stanie złapać, a co do fantów to już różnie bywa wiem że trzeba kopać .Ważne że trzeba się osłuchać .Plus słuchawek jest taki że nikt was nie usłyszy . Inny osprzęt to oczywiście plecak ,saperka nóż mała łopatka dodatkowe akumulatorki, nakolanniki jeżeli nie masz spodni z nakolannikami , co więcej napój. To są moje osobiste spostrzeżenia co do sprzętu który posiadam nie reklamuje nikogo . Na koniec to chyba każdy wie co ma zabrać ze sobą ja wrzucę z czym ja wychodzę .pozdrawiam wszystkich jak coś to śmiało .A jeszcze jedna rzecz myślę że najważniejsza przychylność ludzi i każdego z nas kultura osobista chyba wiecie koledzy o co chodzi ,wykopiesz zasyp. Na koniec koledzy postaram się wrzucić foto z czym ja chodzę .Pozdrawiam wszystkich jak coś to śmiało pytać.
wwojtek777
wwojtek777 Delta 4000+Detech 13
Awatar użytkownika
MrProper
Podpułkownik
Podpułkownik

Post autor: MrProper »

Rozpisałeś się wojtek :D To co napisałeś to prawda i się z tym zgodzę,20 h na baterii to fikcja(max jakieś 15 h na bardzo dobrych bateriach).Miałem najpierw 8' standard,fajna cewka ale strasznie się wzbudza.A na detechu śmigam śmiało w deszcz nawet ::) Pozdro :piwko:
Teknetics delta 4000+ Detech 13" Ultimate && Garrett At Pro International
Awatar użytkownika
wwojtek777
Szeregowy
Szeregowy

Sorki że tak dużo ale chciałem opisać faktyczne moje wrażenia na temat tej wykrywki. Może się komuś przyda.
Awatar użytkownika
wwojtek777
Szeregowy
Szeregowy

MrPoper no niestety z 8'' nie ma szału ale jak dobrze ustawisz i masz dobrą miejscówkę to na pewno da się trochę fantów wyciągnąć.pozd.
Awatar użytkownika
MrProper
Podpułkownik
Podpułkownik

Post autor: MrProper »

To prawda :) Na 8' kilka bardzo dobrych fantów mi wyszło.Źle mnie zrozumiałeś :D To dobrze,że się tyle rozpisałeś,bo każdy kto odwiedza ten wątek chce wiedzieć jak najwięcej o tym wykrywaczu :spoko:
Teknetics delta 4000+ Detech 13" Ultimate && Garrett At Pro International
Awatar użytkownika
mw750
ST-SIERZANT
ST-SIERZANT

Post autor: mw750 »

może ktoś zainteresowany pakietem 1600mAh + adaptor , komplet do delty, można długo śmigać :-D , sprzedam , zamienię na jakiś fancik :piwko: , jak co to na priwa :-D
kalnichta
KAPRAL
KAPRAL
Województwo: Zachodniopomorskie

Post autor: kalnichta »

ganiam z tą piszczałką już z 2 lata dość intensywnie,nie powiem ,fajna zabawka ,fantów na wychodziło,ale te wzbudzanie jest masakryczne ,często miałem ochotę walnąć w rów i wracać do domu,ale potem wpadła jakaś monetka i gniew przechodził,na moich polach "okolice Kołobrzegu"czasami jest zupełnie nie zdatna,piszczy na wszystkie kamienie,po 20 dołku z piskiem na kolorek i z kamykiem w smrodku można naprawdę się zniechęcić gdy obok idzie kumpel z kanarkiem i pika mu wtedy kiedy trzeba,jak proszę ,sprawdź mi dołek ,to u niego cisza u mnie kamor,ale jak wyjdę na dobre pole to znów humor wzrasta,z słuchawkami nie ganiam,dostawałem jakiej mani że ktoś idzie za plecami a ja nie słyszę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teknetics”