Zezwolenia WKZ na szerszy teren, wiele zgód.
- Shadows
- CHORAZY
- Województwo: Małopolskie
- Imię: Krzysztof
Re: Zezwolenia WKZ na szerszy teren, wiele zgód.
Nie otrzymałem w ogóle odpowiedzi od jednego Nadleśnictwa, aby było ciekawiej, z mojego powiatu. Minęło 30 dni od doręczenia wniosku.
Co powinienem zrobić? Czekać jeszcze? Dzwonić, pisać, jechać czy może posłać kolejne pismo?
Chciałem działać uczciwie wobec nich, ale to jest Polska, czego nie zrobisz to się odbijasz od ściany i zazwyczaj mają cię w d....
W sumie to tylko z jednym Nadleśnictwem nie miałem problemów. Reszta to jest masakra, czas leci, wiosna za rogiem....
Co powinienem zrobić? Czekać jeszcze? Dzwonić, pisać, jechać czy może posłać kolejne pismo?
Chciałem działać uczciwie wobec nich, ale to jest Polska, czego nie zrobisz to się odbijasz od ściany i zazwyczaj mają cię w d....
W sumie to tylko z jednym Nadleśnictwem nie miałem problemów. Reszta to jest masakra, czas leci, wiosna za rogiem....
...dead eyes, see no future...
- Zakrz
- SPEC
- Województwo: Wybierz
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 39 times
Najlepiej zadzwoń, gdzie utknął Twój wniosek. Często jest tak, że wysyłają 30 dni po otrzymaniu wniosku, więc dolicz czas działania poczty.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Rating: 5.56%
- DEX
- Porucznik
- Województwo: Pomorskie
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 57 times
No ja czekalem 3 miesiace.ale dzwonilem kilka razy bo dostali wniosek ale zagubili i mailowo musialem doslac kopie
- luger1979
- St. Chorąży Sztabowy
- Województwo: Śląskie
- Shadows
- CHORAZY
Racja. Niepotrzebnie panikuję. Poczekam jeszcze z tydzień i zadzwonię jak nie dotrze.
Tydzień mają opóźnienia w porównaniu do reszty Nadleśnictw bo nie miał kto odebrać tam chyba listu, awizowano go i po tygodniu dopiero został odebrany z poczty. Oczywiście czas liczę od odebrania listu.
Dziękuję za odpowiedź.
Tydzień mają opóźnienia w porównaniu do reszty Nadleśnictw bo nie miał kto odebrać tam chyba listu, awizowano go i po tygodniu dopiero został odebrany z poczty. Oczywiście czas liczę od odebrania listu.
Dziękuję za odpowiedź.
-
- KAPRAL
- Województwo: Podkarpackie
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 4 times
Shadow na 3 lata zgody nie dostaniesz max. 2 lata teraz mapy działek nadleśnictwa najlepiej w mbdl baza danych o lasach do nadleśnictwa wystarczy skala 1:25 z zaznaczonymi działkami a do wkz mapy z geoportalu lub inne. Mają byś w skali 1:10000 i tak samo oznaczone nr. Działek ew. Nr. Działek kastracyjne. Wiem bo tak robię i 2 zgoda bez problemu jest. Wkz Przemyśl wuoz Krosno bardzo pozytywnie nastawieni jak coś im brakuje sami dzwonią. I na zgodzie co ważne nie powiadamiają psy gończe
- These users thanked the author mario 1977 for the post:
- Shadows
- DEX
- Porucznik
- Województwo: Pomorskie
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 57 times
no ja dostalem z lasow na rok ale powiedzieli ze na przyszly rok juz bedzie latwiej i jakos lepiej czy to prawda sie okaze
- Shadows
- CHORAZY
Max dwa lata w WKZ?
Z dwóch nadleśnictw dostałem na trzy lata, jedno kazało zmniejszyć do roku i 200ha a na czwarte czekam. Tak czy inaczej dwa wnioski do WKZ się pewnie szykują.
Mapki do WKZ dam chyba te same co wysyłałem do LP, z Banku danych o lasach. Skala 1:10000
Z dwóch nadleśnictw dostałem na trzy lata, jedno kazało zmniejszyć do roku i 200ha a na czwarte czekam. Tak czy inaczej dwa wnioski do WKZ się pewnie szykują.
Mapki do WKZ dam chyba te same co wysyłałem do LP, z Banku danych o lasach. Skala 1:10000
-
- KAPRAL
Wkz dają max 2 lata, mapki jak masz w takiej skali z bdl też będą
- Shadows
- CHORAZY
Wygłupiłem się, muszę nabrać więcej cierpliwości...
Otrzymałem dziś list z ostatniego Nadleśnictwa. Wysłany wczoraj, tydzień po terminie.
Zgoda na trzy lata i teren ok 1000ha. Największy z wnioskowanych, moja okolica.
Pozostaje odesłać i czekać a później już tylko WKZ. Dwa osobne wnioski będą.
Zmartwił mnie Mario, że WKZ daje na max dwa lata, jeśli faktycznie tak będzie to następnym razem nie ma sensu wnioskować o więcej niż dwa lata gdziekolwiek.
Otrzymałem dziś list z ostatniego Nadleśnictwa. Wysłany wczoraj, tydzień po terminie.
Zgoda na trzy lata i teren ok 1000ha. Największy z wnioskowanych, moja okolica.
Pozostaje odesłać i czekać a później już tylko WKZ. Dwa osobne wnioski będą.
Zmartwił mnie Mario, że WKZ daje na max dwa lata, jeśli faktycznie tak będzie to następnym razem nie ma sensu wnioskować o więcej niż dwa lata gdziekolwiek.
-
- KAPRAL
Ale po co dwa na jednym wniosku 1 lub więcej zgódź z nadleśnictwa bo inaczej zapłacisz za każdy wniosek 82zł x ilość wniosków. Ja pisałem jeden wniosek do wkz plus dołączyłem wnioski i mapki z nadleśnictw
- Shadows
- CHORAZY
Nie mam wyjścia bo jedno Nadleśnictwo mi obcięło czas do jednego roku a reszta dała na trzy lata. Jak dam wszystkie na raz to też obetną do roku.
-
- KAPRAL
- morgan
- SIERZANT
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 8 times
Potwierdzam słowa Maria1977 WKZ Przemyśl jest ok. Ja składałem w Tarnobrzegu. Podpowiedzieli, pomogli, wytłumaczyli. Nastawienie bardzo pozytywne...
- These users thanked the author morgan for the post:
- mario 1977
-
- ST-SIERZANT
- Województwo: Świętokrzyskie
Rozmawiałem z gościem z zarządu parku narodowego- LP.- o wydaniu pozwolenia na poszukiwania, był wielce zaskoczony tą ustawą ministerstwa leśnictwa- pierwszy raz się zetknął, słowna rozmowa skończyła się na negatywnej odpowiedzi!- Bo to park..- nie dostaniesz pozwolenia.ILE w tym prawdy i gdzie pukać?- a warto!