Kara za posiadanie wykrywacza ;)
- viwaldi
- Porucznik
- Województwo: Wybierz
Kara za posiadanie wykrywacza ;)
Od 8:10 do 10:29 ale kluczowa jest wypowiedz ok 10:00 mjr SG Katarzyna Zdanowicz z Podlaski Oddzial Strazy Granicznej
https://bialystok.tvp.pl/680025/obiekty ... Jguf2Ix_tI
https://bialystok.tvp.pl/680025/obiekty ... Jguf2Ix_tI
- jkdolar
- PLUTONOWY
- Województwo: Dolnośląskie
Re: Kara za posiadanie wykrywacza ;)

-
- Mł. Chorąży Sztab.
Przy okazji jak weszło prawo w życie, to każdy wylewał smutki na forach zamiast ruszyć z petycjami, strajkami itp. Za rok będziemy czatować o wykopkach na Dar- Necie.
Jak nie teraz to kiedy?
Jak nie teraz to kiedy?
- baży G2
- Zasłużony
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Krzysztof
No i do czego doszło ? Na razie to ta strażniczka gada głupoty, albo raczej zdanie wyrwane z kontekstu.
...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
- jkdolar
- PLUTONOWY
- Województwo: Dolnośląskie
- baży G2
- Zasłużony
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Krzysztof
Takie obostrzenie jak kara za posiadanie wykrywki musiała by być przeprowadzona ustawowo, lub rozporządzeniem właściwego do tego ministra i na pewno nie tej pani.
...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
-
- Mł. Chorąży Sztab.
Nie zapominajcie jak Nas zrobili z ostatnim prawem. Po cichu - ilu z Nas o tym wiedziało? Prawie nikt.
Ostatnio 10 osób zrobiło trochę szumu na fb, forach i całej reszcie mediów. To nawet 10% ludzi z tego forum, poszukiwaczy co by mogło zrobić?
Trzeba im pokazać! Detektoryści to nie przestępcy! Tylko ludzie z pasją.
Z resztą ilu z Nas sprzedaje fanty na forach? Sami po części zrobiliśmy burdel, ułatwiając im to. Dalej możemy czekać, aż zamkną każdego naszego znajomego. Czekając, aż przyjdą po nas.
Znaleźli kasę na +500, 13 dla emerytów rencistów i całej reszty, mafie watowskie upadają ( co do mafi vat najwięcej marudzą ci którzy na tym byli kokosy), ( nic z tego nie mam, ale chwale ich bodaj za to, bo Polska odzywa).
Ale <#@$%$> to wolny kraj!!! Polityka, polityką! Przyszedł czas aby pokazać, że w Polsce są ludzie z PASJĄ !!!
Były dyskusję o petycjach, strajkach itp. I co? Jak większość sra po gaciach bo kasy, więzienia i <zbój> wie co jeszcze!!!
Mój pra-dziadek walczył o równą Polskę!!! Robił z gówna (ludzkiego) bimber, aby poczuć chwilę wolności i dać siłę, wolność młodych pokoleniom!!! Tu już zostawię emocje na bok (pewnie post to kosza, bo paru kręci na tym niezły szmal (tu na forum też))
RÓBMY TAK, <#@$%$> DALEJ!!!
Ostatnio 10 osób zrobiło trochę szumu na fb, forach i całej reszcie mediów. To nawet 10% ludzi z tego forum, poszukiwaczy co by mogło zrobić?
Trzeba im pokazać! Detektoryści to nie przestępcy! Tylko ludzie z pasją.
Z resztą ilu z Nas sprzedaje fanty na forach? Sami po części zrobiliśmy burdel, ułatwiając im to. Dalej możemy czekać, aż zamkną każdego naszego znajomego. Czekając, aż przyjdą po nas.
Znaleźli kasę na +500, 13 dla emerytów rencistów i całej reszty, mafie watowskie upadają ( co do mafi vat najwięcej marudzą ci którzy na tym byli kokosy), ( nic z tego nie mam, ale chwale ich bodaj za to, bo Polska odzywa).
Ale <#@$%$> to wolny kraj!!! Polityka, polityką! Przyszedł czas aby pokazać, że w Polsce są ludzie z PASJĄ !!!
Były dyskusję o petycjach, strajkach itp. I co? Jak większość sra po gaciach bo kasy, więzienia i <zbój> wie co jeszcze!!!
Mój pra-dziadek walczył o równą Polskę!!! Robił z gówna (ludzkiego) bimber, aby poczuć chwilę wolności i dać siłę, wolność młodych pokoleniom!!! Tu już zostawię emocje na bok (pewnie post to kosza, bo paru kręci na tym niezły szmal (tu na forum też))
RÓBMY TAK, <#@$%$> DALEJ!!!
-
- Chorąży Sztabowy
- Województwo: Podlaskie
- Imię: Tadeusz
Heh, pisałem już jakiś czas temu, że jest przepychany przepis o delegalizacji posiadania wykrywaczy metali. Info mam z UOZ.
Edek HM, Chance PI, Kret 2, Fortuna-M na ukończeniu, Quasar ARM .
- Catadero
- Forumowy reporter
Warto czytać/słuchać ze zrozumieniem.
Pani major powiedziała"może zostać ukarany". I znam jeden taki przypadek, gdy wiozący wykrywacze zostali zatrzymani do kontroli drogowej. Zainteresowanie niebieskich objawiło się już chyba dwa dni później. Obaj pasażerowie samochodu zostali odwiedzeni przez f-szy z kwitem prokuratora w sprawie przeszukania jako podejrzanych o posiadanie przedmiotów pochodzących z przestępstwa.
Jak sprawa się rozwinęła/zakończyła nie mam pojęcia. Ani jeden ani drugi więcej się nie odezwali.
Zatem pani z SG skrótowo przedstawiła sposób rozumowania: ma wykrywacz-może mieć rzeczy z ziemi.
C.
Pani major powiedziała"może zostać ukarany". I znam jeden taki przypadek, gdy wiozący wykrywacze zostali zatrzymani do kontroli drogowej. Zainteresowanie niebieskich objawiło się już chyba dwa dni później. Obaj pasażerowie samochodu zostali odwiedzeni przez f-szy z kwitem prokuratora w sprawie przeszukania jako podejrzanych o posiadanie przedmiotów pochodzących z przestępstwa.
Jak sprawa się rozwinęła/zakończyła nie mam pojęcia. Ani jeden ani drugi więcej się nie odezwali.
Zatem pani z SG skrótowo przedstawiła sposób rozumowania: ma wykrywacz-może mieć rzeczy z ziemi.
C.
-
- Kapitan
To są brednie osoby intelektualnie potluczonej Szkoda w ogóle odnosić sie do tego
- KOBRA
- St. Chorąży Sztabowy
- Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Nie ma czegoś takiego jak kara za posiadanie wykrywacza bo żadna ustawa tego nie określa. Potwierdza to również WKZ w załączonym pisemku, które otrzymałem 2 miesiące temu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- naziir
- ST-CHORAZY
- Kontakt:
Dokładnie jak przedmówca napisał,- posiadanie detektora nie jest przestępstwem! Nie popadajmy w paranoje, i nie straszmy samych siebie! Nie można wygrzebywać czegokolwiek co leży w ziemi od x lat. A można według prawa wykrywaczem szukać na plaży zgub kąpiących się, można szukać po polach i lasach meteorytów, albo np. obrączek ptaków które były oznaczone, a także minerałów które łapie kijek

"Dwa miecze, jedna pochwa..."
-
- Porucznik
Coś się szykuje że zmianą prawa bo i ja słyszałem płotki jako by miały być rejestrowane wykrywacze metalu. Podobno też zostało wstrzymane wydawanie zezwoleń na poszukiwania zabytków
- viwaldi
- Porucznik
-
- CHORAZY
Z tego pisma wynika że można szukać wszedzie gdzie nie obejmuje teren ochrona konserwatora.