Już nie przesadzajmy mimo iz sprzęt jest nowy to Alter nieźle sobie radzi z konkurencją droższa o 1000 zl lub więcej
Czytałem kiedyś na forum AKA, że to nie do końca prawda. Rosjanie piszą że zrobili cewkę 20 kHz w technologii 3D do AKA Signum i że mimo rozmiarów (o ile dobrze pamiętam 10 ") bije zasięgami i stabilnością na głowę inne cewki z niższą częstotliwością. Swoje twierdzenie oparli na tym, że wysokie częstotliwości zbierają więcej szumów tła od gruntu i dlatego nie można im ustawić tak dużej mocy (dać prądu na cewkę i czułości) jak przy cewkach nisko częstotliwościowych. Bardzo dokładnie wykonane cewki wysokoczęstotliwościowe (w technologi 3D) podobno odbierają mniej sygnałów od gruntu i zasięgami przewyższają cewki nisko częstotliwościowe. Ot taka ciekawostka, co prawda czytałem to za pomocą tłumacza google ale tak to zrozumiałem.dropek pisze: Wiadomo, że czym niższa częstotliwość tym wykrywacz głębszy, mniej czuły na kolorową super drobnicę, bardziej czuły na grube rzeczy w szczególności żelazne. Natomiast czym wyższa częstotliwość to wykrywacz płytszy, bardziej czuły na kolorową super drobnicę, itd.