Rutus Alter 71 testy, informacje

Wykrywacze metali marki Rutus
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.
Has thanked: 110 times
Been thanked: 242 times

Re: Rutus Alter 71 testy, informacje

Post autor: explokera »

Dumadar ma rację te niklowe jak i cynkowe to mega zajebi... okazy numizmatyki :)

Już nie przesadzajmy mimo iz sprzęt jest nowy to Alter nieźle sobie radzi z konkurencją droższa o 1000 zl lub więcej
These users thanked the author explokera for the post (total 2):
Dumadarpiter1205
Rating: 11.11%
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
tui
KAPRAL
KAPRAL
Województwo: Wybierz
Been thanked: 3 times

Post autor: tui »

dropek pisze: Wiadomo, że czym niższa częstotliwość tym wykrywacz głębszy, mniej czuły na kolorową super drobnicę, bardziej czuły na grube rzeczy w szczególności żelazne. Natomiast czym wyższa częstotliwość to wykrywacz płytszy, bardziej czuły na kolorową super drobnicę, itd.
Czytałem kiedyś na forum AKA, że to nie do końca prawda. Rosjanie piszą że zrobili cewkę 20 kHz w technologii 3D do AKA Signum i że mimo rozmiarów (o ile dobrze pamiętam 10 ") bije zasięgami i stabilnością na głowę inne cewki z niższą częstotliwością. Swoje twierdzenie oparli na tym, że wysokie częstotliwości zbierają więcej szumów tła od gruntu i dlatego nie można im ustawić tak dużej mocy (dać prądu na cewkę i czułości) jak przy cewkach nisko częstotliwościowych. Bardzo dokładnie wykonane cewki wysokoczęstotliwościowe (w technologi 3D) podobno odbierają mniej sygnałów od gruntu i zasięgami przewyższają cewki nisko częstotliwościowe. Ot taka ciekawostka, co prawda czytałem to za pomocą tłumacza google ale tak to zrozumiałem.
These users thanked the author tui for the post (total 2):
Gre-greRomulus
Rating: 11.11%
Awatar użytkownika
dropek
Moderator
Moderator
Województwo: Brak
Has thanked: 2 times
Been thanked: 26 times

Post autor: dropek »

A ja zauważyłem, że na różnych wykrywaczach działa to inaczej :) na jednych lepiej jest zjechać z częstotliwością, a na innych ją podkręcić - jeśli oferują takie możliwości. Od czego to zależy? Zapewne od jakości projektu i doskonałości oprogramowania, które przetwarza sygnały... stąd tyle zdań i opinii. Alter71 doskonale sobie radzi w tym zakresie ;)
Sprzęty jedno częstotliwościowe też są te lepsze i te gorsze. Jakość modułu odbiorczego (pewnie nadawczego też) będzie miała tu kluczowe znaczenie jak i stopień zestrojenia cewki.
These users thanked the author dropek for the post:
Romulus
Rating: 5.56%
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek

Mój Alter nie lubi mokradeł na wysokiej częstotliwości,od 11khz w górę strasznie ćwierka ;)
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
dropek
Moderator
Moderator
Województwo: Brak

Post autor: dropek »

Na podmokłym, bagnisku owszem może tak być ale nie tylko na Alterze :D Nie znaczy jednak to, że na każdym podmokłym będziesz miał problemy z Alterem... Ja bym jednak nie przesądzał i nie porównywał terenu podmokłego do suchego wysoko zmineralizowanego ;)
piter1205
KAPRAL
KAPRAL
Województwo: Świętokrzyskie

Post autor: piter1205 »

Kilka wypadów z Alterem no i mogę stwierdzić że mi nie podpasowal,wydaje mi się wolny ale a jako niedoswiadczony detektorysta,przedtem Delta 4000 DD 13.
Muszę odwiedzić stare miejscówki to wtedy zobacze jego reakcje .
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: yukon »

Oto opinia goscia z UK ktory tam jest dosc znany ,Iain Crozza,ma na FB najwieksza grupe w UK choc moze ta grupa jest najwieksza na swiecie teraz jesli chodzi o MD.
Kupil altera zrobil testy i... odsyla spowrotem,napisal ze Deus jest duzo glebszy,ile w tym prawdy a ile checi sprzedazy nowej Nokty Impact w ktorej chyba ma od teraz udzialy to nie wiem,napewno wiele zlego uczynil firmie Rutus piszac tak o nowym alterze na grupie gdzie dziennie tysiace ludzi wchodza,kiedys cenilem goscia za jego testy,ale teraz sam nie wiem co myslec,przeca Alter mial byc duzo glebszy niz Deus??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
krzych
MLODSZY CHORAZY
MLODSZY CHORAZY
Województwo: Łódzkie
Imię: krzych

Post autor: krzych »

Może chciał na boku bzyknąć jakąś polkę i niw wyszło to się mści :detektyw:
Dzień z wykrywka bezcenny,za całą resztę zapłacisz kasą jak ja wykopiesz.Pozdrawiam Krzych.
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator
Województwo: Śląskie

Post autor: Yarek vel KIM »

Uważam, że pisze bzdury.
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek

Q...stwo było w biznesie od zarania dziejów.
Rutyna nie smaruje to nie jedzie. :)
Wszyscy chwalą Włosi,Węgrzy,Hiszpanie,Amerykanie już o Anglikach nie wspomnę a temu nagle się nie podoba.
Niedługo pewnie zacznie pisać,że Garrett 150 ma większe zasięgi od Spectry :brecht:
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator

Wbrew pozorom Rutus ma dobrą, ugruntowaną markę na brytyjskim rynku. Podczas zlotu Thesaurusa zauważyłem, że wielu Angoli chodzi z Rutusami.
fiszer5
Porucznik
Porucznik

Post autor: fiszer5 »

Może pora zrobić jakieś obiektywne testy deus kontra alter.
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator

Były. Na polu Prymka. I ja wyciągnąłem wnioski. Pomimo przegranej wróciłem do Deusa.
Fiszer jak chcesz to możemy się spotkać na Prymkowym polu (sam jestem ciekawy jak się Deus 4.0 beta zachowa), może będzie lepiej. Ewentualnie u Saka (Marcin nie widzi problemów, a na koniec przyniesie CK 115 i nam wszystkim złoi dupę)
fiszer5
Porucznik
Porucznik

Post autor: fiszer5 »

Chętnie bym z zaproszenia skorzystał ale sezon wycinek drzew w pełni a ja nie mam czasu nawet się po tyłku dobrze podrapać :sad:
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek

Ja bym chętnie wyskoczył na jakieś testy porównawcze z Deusem.
Mój test może przekłąmywać bo co prawda miejsce to samo(mam zakopanych kilka rupieci na różnych głębokościach)ale deusa robiłem latem a altera zimą przy -12
Yarek do Ciebie mam trochę za daleko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rutus”