CYGAN pisze:Tort z borowików
mała kuchnia włóczykija...
- vel skansen
- Porucznik

- Posty: 742
- Rejestracja: 30 paź 2012, o 12:34
- Województwo: Wybierz
- vel skansen
- Porucznik

- Posty: 742
- Rejestracja: 30 paź 2012, o 12:34
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Chyba popytam o zatrudnienie w piekarni
.
Pierwszy chleb na razowej mące z dodatkiem pestek z dyni, a drugi to ciabata z dodatkiem siemienia lnianego.
Przy wypieku do piekarnika na dolnym poziomie, wkładam naczynie żaroodporne z wodą, która wpływa na poprawną wilgotność chleba.
Pierwszy chleb na razowej mące z dodatkiem pestek z dyni, a drugi to ciabata z dodatkiem siemienia lnianego.
Przy wypieku do piekarnika na dolnym poziomie, wkładam naczynie żaroodporne z wodą, która wpływa na poprawną wilgotność chleba.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
vel...
-
Tomm
- Porucznik

- Posty: 522
- Rejestracja: 27 paź 2013, o 10:05
- Województwo: Brak
- Imię: Alojzy
- Lokalizacja: Polska
- vel skansen
- Porucznik

- Posty: 742
- Rejestracja: 30 paź 2012, o 12:34
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Z dodatkiem drożdży BABUNI
.
Drożdże najlepszym przyjacielem człowiekatomagni pisze: ... vel skansen na zakwasie jest?
vel...
- yukon
- Administrator

- Posty: 10946
- Rejestracja: 9 wrz 2012, o 22:46
- Województwo: Wybierz
- Lokalizacja: Wolna Republika Bieszczad.
- Kontakt:
Re: mała kuchnia włóczykija...
grill time 
Bierzemy boczek w kawalku, najlepiej od jakiegos chlopa wedzony,taki mial w biesach wedrus,i byl wysmienity na ogniu
ja niemam znajomego zadnego chlopa,
wiec kupilem ze sklepu,cos ala biedronka albo tesco 
skladniki:
-boczek
-cebula
-sol
-papryka wegierska
Boczek kroimy i walimy na grilla,nasmarowany papryka z Szeged i sola,do tego piwko jakies,bron boze wino <rzyga>
wlasciwie to tyle,po usmazeniu jemy to rekami,ewentulanie kobiety moga to nabijac na widelec:)(
ogolnie liczy sie klimat,wiec najlepiej patrzec na jakies wykopkowe klimaty,np na forum
Bierzemy boczek w kawalku, najlepiej od jakiegos chlopa wedzony,taki mial w biesach wedrus,i byl wysmienity na ogniu
skladniki:
-boczek
-cebula
-sol
-papryka wegierska
Boczek kroimy i walimy na grilla,nasmarowany papryka z Szeged i sola,do tego piwko jakies,bron boze wino <rzyga>
wlasciwie to tyle,po usmazeniu jemy to rekami,ewentulanie kobiety moga to nabijac na widelec:)(
ogolnie liczy sie klimat,wiec najlepiej patrzec na jakies wykopkowe klimaty,np na forum
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- boss64
- Zasłużony

- Posty: 1266
- Rejestracja: 19 lis 2012, o 20:04
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Yukon masz u mnie 1 kg. takiego boczku , podwędzony własnoręcznie w własnej wędzarni, tylko doprawisz, " dowędzisz " na ogniu no i
popijesz piwkiem 
- Jaskółka
- Moderator

- Posty: 2586
- Rejestracja: 9 gru 2012, o 16:23
- Województwo: Pomorskie
Re: mała kuchnia włóczykija...
Zabrakło mi chleba w domu ... komu by się chciało wieczorkiem biegać po sklepach
Może nie tak wspaniały jak vel skansena, bo pszeniczny
Może nie tak wspaniały jak vel skansena, bo pszeniczny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nil admirari
- Agrawa
- Podpułkownik

- Posty: 994
- Rejestracja: 8 sty 2014, o 22:00
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
smacznego

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://www.trawniki.hg.pl/
- Jaskółka
- Moderator

- Posty: 2586
- Rejestracja: 9 gru 2012, o 16:23
- Województwo: Pomorskie
Re: mała kuchnia włóczykija...
Klopsiki musiały być smaczne, bo talerz wylizany
nil admirari

