Duratec spectrum

Wykrywacze metali innych marek
Awatar użytkownika
KrystianPoland
ST-SIERZANT
ST-SIERZANT
Posty: 164
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz
Imię: Krystian

Re: Duratec spectrum

Post autor: KrystianPoland »

Producent go poprawił, to dlaczego sam nie zrobił swojego tylko kopiuje Ukraińskiego.
Ten zwierz nie za bardzo ma pojęcie o czym mówi-jego zachwalanie tego plagiatu wynika z tego iż pewnie dostał za frajer wykrywkę a wcześniej latał na Quasarze którego bankowo zakupił na UA ale żeby dobrze ustawić Quasara trzeba szczegółowo prześledzić forum czy YT choć jak pamiętam miał dobre zdanie o Quasarze ale "spectra" bije go na głowę wg niego-hehe -przecież to to samo!!! -
feryt mu odjeżdzał jak wychodził na zimno
-jakby wiedział na czym polega balansowanie cewek to by wiedział dlaczego się rozjeżdzają i dlaczego.
Dostał zgodę to niech ją pokaże, chciałbym zobaczyć...
:spoko:
Tak jak pisałem to producent powinien się tłumaczyć a nie J. Zwierzak za niego oczami święcić, za producenta wiedzieć, producenta za dychę który w socjal mediach jest trupem, nigdy pod filmami J. Zwierzak nie zabrał głosu i się odezwał, napisał co kolwiek w swojej obronie . Żadnego filmu razem producent nie nagrał z J. Zwierzak. Itp.
Filmów nie wrzuca bo pewnie myśli że szybko go namierzą-on chyba ma wrażenie że wszyscy w PL latają na markowych sprzętach i nikt nie składa nic w domu
Ten J. Zwierzak lepiej wie od samego producenta, a producent ma wszystko głęboko w D***E i go też i pewnie się z niego śmieje bo ma darmowego wafla za lizaki.
:brecht:

Ale zniżkę załatwi: :brawo:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
:polska: Elektronika & Telekomunikacja :polska:
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji
Posty: 1507
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Duratec spectrum

Post autor: slawek153 »

Ten, wykrywacz Quasar ARM co miał J. Zwierzak to jakiś gruz, stary laminat Pcb + jaki stary soft i pewnie chińskie kondensatory ze wszystkim innym dokoła. Piszę że Duratec ulepszył Quasara, jeśli tak to dokładnie co ulepszył??? ! Jak wersja rev. 05 działał prawidło, a pojawiła się jeszcze cichsza nowsza wersja rev. 06 i działa lepiej jak Duratec, takie moje doświadczenie, a jeszcze też pojawiły się nowe softy.
Co drugie J. Zwierzak pisze w znanym tytule i opisie pod jednym ze swoich durnych filmików... Przyjaciele za wschodniej granicy :) :) Przyjaciele za wschodniej granicy :) :) No Nie możliwe, J. Zwierzowiu to się w głowie nie mieści przecież, po nocach mu się to nawet nie śniło 🤣to jak przyjaciele zza światów, z kosmosu, z Marsa, księżyca. Prawdą jest że cześć Ukrainy jest pochodzenia Polskiego, mówi biegle po Polsku, graniczy z Polską, Ludzie z Ukrainy masowo pracują w Polsce i żyją w Polsce, mieszkają z Polakami itp. Itd.
Sławek w filmie kilka razy powtórzył to jest Quasar, to po co ZWIERZAK pisał że nie 🤣po co się przekomarza jak J. Zwierzak nie ma racji za to P. Sławek już tak. Zwykłe Cygaństwo, to jak cyganie sprzedający po rynkach Makity, mówiąc Panie to !!!Oryginalne!!!! , Pan nie chce kupić mówi że to podróba, po 10 min. Cyganie mają pretensję i się gniewają bo pan mówi to podróbka, nie chce bo to podróbka. Filmik dogrywają, mają pretensje 🤣🤣🤣Zwykły kabaret i SCAM.
Marek DKL
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 21
Rejestracja: 26 mar 2019, o 19:36
Województwo: Dolnośląskie

Re: Duratec spectrum

Post autor: Marek DKL »

Niestety mój znajomy naciął się na to urządzenie. Autor w rozmowie zarzekał się, że to jego autorski projekt a jedynie oprogramowanie zostało wykorzystane z Quasara, ponieważ stworzenie własnego kosztuje miliony... Chwalił się też, że opracował własną mieszkankę do zalewania cewki, która jest elastyczna i dzięki temu odporna na uderzenia jak i warunki pogodowe. Mam teraz wyrzuty sumienia, bo gdy kolega się mnie pytał czy mu pomogę w wyborze to trochę go zbywałem za długo i wreszcie kupił to cudo. Chcę się zrewanżować i mu tego durateka odpicować, żeby jakoś to działało, więc wyślę go koledze z forum to może się wypowie na temat budowy. Przykra sprawa.

PS na yt był film ze zwierzakiem i autorem urządzenia. Być może usunęli.

Zdrówka życzę wszystkim
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji
Posty: 1507
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Duratec spectrum

Post autor: slawek153 »

Ja za bardzo się tym przejełem, ale ta sprawa nie daję mi spokoju, wkurzyłem się trochę i mam prywatny uraz do J. ZWIERZAKA. Swoją drogą to ta osoba nigdy chyba nie pokazała twarzy na YouTube ciekawe dlaczego? Mimo że J. Zwierzak dodaję co chwilę filmiki.
Mieszankę do zalewania sond i jej tajna receptura jest szczegółowo opisana u nas na forum to żadna nowość, sam mieszankę dopracowałem do należytego poziomu termostabilnego i odpornego mechanicznie.
Ja np. Nie chodzę z wykrywaczem, ale za to budowanie własnego wykrywacza jest dla mnie pasją o której marzyłem od dziecka.
Po co kupować No Name czegoś co nie jest do końca nie wyjaśnienione i uregulowane prawnie, reklamowane przez Pato coś tam.
Dzisiaj kupienie np. Minelaba Equinoxa 800 lub Xp deusa, Altera jeśli chciałbym chodzić z wykrywaczem i miał stosowne pozwolenie od WKZ to nie żaden kłopot.
W dobrym banku wziąść kredyt 4200 zł. Na 96 miesięcy, RATA chyba wyniesie 68 zł. Miesięcznie lub dużo niżej jak będzie niższy procent, lub wklad własny. Mnie na szczęście stać i to nie na jednen wykrywacz, takie są moje przemyślenia i nie mają charakteru reklamowego.
NIKT1313
Major
Major
Posty: 838
Rejestracja: 18 maja 2016, o 09:14
Województwo: Brak

Re: Duratec spectrum

Post autor: NIKT1313 »

NIE MA CO DYWAGOWAĆ - TO JEST PLAGIAT I NALEŻY SKASOWAĆ TEN POST - bo tu tylko NAZWA JEST ORYGINALNA RESZTA TO QUASAR ARM . Po co pisząc o tym używać w ogóle tej nazwy.......... NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK DURATEC SPECTRUM!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji
Posty: 1507
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Duratec spectrum

Post autor: slawek153 »

Post niech zostanie jako ostrzeżenie dla innych, może ktoś przeczytać zainteresowany zakupem itd. Zwłaszcza że ten produkt fizycznie istnieje i jest w sprzedaży.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2021, o 18:02 przez slawek153, łącznie zmieniany 1 raz.
cx maniak
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.
Posty: 346
Rejestracja: 17 mar 2013, o 20:30
Województwo: Podlaskie
Imię: Tadeusz

Re: Duratec spectrum

Post autor: cx maniak »

Marek DKL pisze:
12 sty 2021, o 11:00
Niestety mój znajomy naciął się na to urządzenie... Chcę się zrewanżować i mu tego durateka odpicować, żeby jakoś to działało, więc wyślę go koledze z forum to może się wypowie na temat budowy. Przykra sprawa.
A masz szanowny kolego możliwość zrobienia fotek wnętrzności tego cudaka i umieścić je tu na forum? Tak z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć jakie pcb tam siedzi.
Druga sprawa, soft jest pisany pod konkretną wersję elektroniki.
Edek HM, Chance PI, Kret 2, Fortuna-M na ukończeniu, Quasar ARM .
Marek DKL
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 21
Rejestracja: 26 mar 2019, o 19:36
Województwo: Dolnośląskie

Re: Duratec spectrum

Post autor: Marek DKL »

Niestety, kolega na co dzień mieszka 100 km od mojej wichury, ale widujemy się co jakiś czas i wtedy nie będzie problemu 👍 Może nawet w ten weekend będziemy się widzieć to poczynię takie zdjęcia.
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji
Posty: 1507
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Duratec spectrum

Post autor: slawek153 »

Marek DKL pisze:
12 sty 2021, o 19:36
Niestety, kolega na co dzień mieszka 100 km od mojej wichury, ale widujemy się co jakiś czas i wtedy nie będzie problemu 👍 Może nawet w ten weekend będziemy się widzieć to poczynię takie zdjęcia.
Spytaj się go, może będzie umiał zrobić zdjęcia i przesłać.
Awatar użytkownika
KrystianPoland
ST-SIERZANT
ST-SIERZANT
Posty: 164
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz
Imię: Krystian

Re: Duratec spectrum

Post autor: KrystianPoland »

Spytaj się go, może będzie umiał zrobić zdjęcia i przesłać.

Dokładnie -tam pewnie tylko 4 śrubki i obudowa zdjęta.W dobie neta nie trzeba jechać 100 km a czas nas goni.
:polska: Elektronika & Telekomunikacja :polska:
Marek DKL
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 21
Rejestracja: 26 mar 2019, o 19:36
Województwo: Dolnośląskie

Re: Duratec spectrum

Post autor: Marek DKL »

Bo kolega jeszcze nie wiedział na jaką minę go wrzuciłem :p ale już wie, zaraz mi wyślę zdjęcia. Mogę prosić o email któregoś z Was panowie? Bo z telefonu to mi ciężko się obsługuje forum + prowadzę pociąg xD
Awatar użytkownika
KrystianPoland
ST-SIERZANT
ST-SIERZANT
Posty: 164
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz
Imię: Krystian

Re: Duratec spectrum

Post autor: KrystianPoland »

Marek poszło na PW
:polska: Elektronika & Telekomunikacja :polska:
Marek DKL
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 21
Rejestracja: 26 mar 2019, o 19:36
Województwo: Dolnośląskie

Re: Duratec spectrum

Post autor: Marek DKL »

Ok, wyślę jak tylko kolega ogarnie sprawę 👍
Marek DKL
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 21
Rejestracja: 26 mar 2019, o 19:36
Województwo: Dolnośląskie

Re: Duratec spectrum

Post autor: Marek DKL »

Poszło panowie
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji
Posty: 1507
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Duratec spectrum

Post autor: slawek153 »

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że wystarczyło nie kłamać w nazwie Duratec Spectrum, tylko napisać na pudle Duratec Quasar ARM i byłoby po sprawie, a tak to...
A niech się jeszcze na Ukrainie bez przypadek dowiedzą, to będzie tak, albo nic nie zrobią w co wątpię, lub nie jak to twierdzi J. Zwierzak,, Przyjadą z siekierami i może jeszcze będą się odgrażać piąstkam'' Ale jak trafi to na drogę sądową obojętnie czy z prawa kodeksu karnego lub cywilnego, nie będzie już tak zabawnie.
No ale covid uszkadza mózgi jak twierdzi J.Zwierzak.
Zablokowany

Wróć do „Inne”