Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Wykrywacze metali marki Rutus
ODPOWIEDZ
rkobra
St. Chorąży Sztabowy
St. Chorąży Sztabowy
Posty: 411
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

Mam ten nadajnik sparowany do Altera 71.
Czy normalnym jest, że czasami zrywa połączenie i wydaje dwa piknięcia i znów działa ok?

Czy to normalne jest, że czasami słychać takie piknięcie w słuchawkach, tak jaby przester? Zarówno jak jest połączony lub nie?

Ktoś się podzieli swoimi odczuciami z użytkowania, doświadczeniem?
robertv3
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 15
Rejestracja: 10 gru 2016, o 23:10
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: robertv3 »

Zdarza się ten typ tak pewnie ma w moim jest podobnie.
These users thanked the author robertv3 for the post:
rkobra
Rating: 5.56%
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Posty: 3196
Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.
Lokalizacja: na zachód od Wisły
Has thanked: 107 times
Been thanked: 234 times

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: explokera »

Jeśli zmiana baterii na lepszą firmową a nie jakiś szajs z Biedronki nie pomoże to wysyłaj na serwis żeby wgrali wsad jeszcze raz.
These users thanked the author explokera for the post:
rkobra
Rating: 5.56%
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
rkobra
St. Chorąży Sztabowy
St. Chorąży Sztabowy
Posty: 411
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

Dzięki za info
rkobra
St. Chorąży Sztabowy
St. Chorąży Sztabowy
Posty: 411
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

To piknięcie w słuchawkach to coś takiego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Posty: 3196
Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.
Lokalizacja: na zachód od Wisły

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: explokera »

Wal na serwis.
Też to miałem,dodatkowo jak odchodziłem od wykrywki na dwa trzy metry gubił zasięg.
Wgrali nowy wsad i jest teraz OK
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
rkobra
St. Chorąży Sztabowy
St. Chorąży Sztabowy
Posty: 411
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

Odesłałem do serwisu, wrócił i jest tak samo jak było.
Awatar użytkownika
Zakrz
SPEC
SPEC
Posty: 351
Rejestracja: 29 mar 2015, o 18:49
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: Zakrz »

Miałem takie same objawy jak opisałeś gdy w odbiorniku były akumulatorki. Też wysyłałem do serwisu (dodatkowo OS-1 nie zawsze reagował na włączenie) i bez poprawy odnośnie Twojego problemu. W moim przypadku pomogło chodzenie na bateriach, od tej pory nie ma tego zrywania połączenia.

Pozdrawiam
rkobra
St. Chorąży Sztabowy
St. Chorąży Sztabowy
Posty: 411
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

U mnie bez znaczenia, czy bateria czy akumlatorek. Wsadziłem teraz nowa baterię D..l i jest tak samo, problem istnieje.
chudy838
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: wczoraj, o 22:35
Województwo: Warmińsko-Mazurskie

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: chudy838 »

Czy ktos orientuje się na jakich czestotliwosciach dzialaja dwa kanaly w odbiorniku rutus os-1?
Awatar użytkownika
Waclaw
Moderator
Moderator
Posty: 2883
Rejestracja: 27 gru 2015, o 13:58
Województwo: Małopolskie
Imię: Wacław

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: Waclaw »

Zapytaj producenta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rutus”