Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Wykrywacze metali marki Rutus
ODPOWIEDZ
rkobra
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy
Posty: 387
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

Mam ten nadajnik sparowany do Altera 71.
Czy normalnym jest, że czasami zrywa połączenie i wydaje dwa piknięcia i znów działa ok?

Czy to normalne jest, że czasami słychać takie piknięcie w słuchawkach, tak jaby przester? Zarówno jak jest połączony lub nie?

Ktoś się podzieli swoimi odczuciami z użytkowania, doświadczeniem?
robertv3
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 13
Rejestracja: 10 gru 2016, o 23:10
Województwo: Mazowieckie
Been thanked: 1 time

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: robertv3 »

Zdarza się ten typ tak pewnie ma w moim jest podobnie.
These users thanked the author robertv3 for the post:
rkobra
Rating: 5.56%
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Posty: 3190
Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.
Lokalizacja: na zachód od Wisły
Has thanked: 105 times
Been thanked: 233 times

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: explokera »

Jeśli zmiana baterii na lepszą firmową a nie jakiś szajs z Biedronki nie pomoże to wysyłaj na serwis żeby wgrali wsad jeszcze raz.
These users thanked the author explokera for the post:
rkobra
Rating: 5.56%
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
rkobra
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy
Posty: 387
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

Dzięki za info
rkobra
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy
Posty: 387
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

To piknięcie w słuchawkach to coś takiego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Posty: 3190
Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.
Lokalizacja: na zachód od Wisły

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: explokera »

Wal na serwis.
Też to miałem,dodatkowo jak odchodziłem od wykrywki na dwa trzy metry gubił zasięg.
Wgrali nowy wsad i jest teraz OK
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
rkobra
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy
Posty: 387
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

Odesłałem do serwisu, wrócił i jest tak samo jak było.
Awatar użytkownika
Zakrz
SPEC
SPEC
Posty: 343
Rejestracja: 29 mar 2015, o 18:49
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: Zakrz »

Miałem takie same objawy jak opisałeś gdy w odbiorniku były akumulatorki. Też wysyłałem do serwisu (dodatkowo OS-1 nie zawsze reagował na włączenie) i bez poprawy odnośnie Twojego problemu. W moim przypadku pomogło chodzenie na bateriach, od tej pory nie ma tego zrywania połączenia.

Pozdrawiam
rkobra
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy
Posty: 387
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Rutus OS-1 nadajnik pytanie

Post autor: rkobra »

U mnie bez znaczenia, czy bateria czy akumlatorek. Wsadziłem teraz nowa baterię D..l i jest tak samo, problem istnieje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rutus”