AT PRO...

Wykrywacze metali marki Garrett
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Województwo: Wybierz
Kontakt:

Re: AT PRO...

Post autor: yukon »

Bartas bedziesz zadowolony,mialem i 250 i atpro,roznica duza,jedynie wykonanie takie samo,czyli slabe,glebsze dolki bedziesz kopal,no i duzym plusem jest tez wodoszczelnosc :spoko:
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
Awatar użytkownika
piećka1977
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL

Post autor: piećka1977 »

Ja przesiadłem się z kanarka 250 na At naprawdę warto było.
Nigdy nie mów ludziom, jak coś zrobić. Powiedz im, co zrobić, a oni zaskoczą cię swoją pomysłowością.
Gen. George Paton
Awatar użytkownika
Bartas72
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: Bartas72 »

Witam :) !
Panowie, dziś odebrałem mojego AT PRO. Miła maszynka. W sobotę ruszam pierwszy raz w teren. Jakieś porady co do ustawień patyka ? Wyruszam w las na "kolorek". Jakieś sugestie? Jak stroić do do gruntu ? Jaką dyskryminacje ustawic ? Jaki tryb ?
Pozdrawiam !
"Zawsze dumny wielkopański. To jest siódmy DAK poznański"
thunder_pit
ST-PLUTONOWY
ST-PLUTONOWY
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: thunder_pit »

Cześć, tutaj masz mój filmik ze strojeniem do gruntu: http://youtu.be/nUbnPL7230w
Musisz sie z nim trochę oswoić, ja zawsze mam Tryb ProZero, dyskryminacja na 0, czułość na maxa, iron audio off, żelastwo wtedy popierduje a kolor ma fajny wysoki ton. W wypadku monet, Zawsze kopie czyste sygnały od 45 w górę (cienkich sreberek na moim terenie jest jak na lekarstwo) Ale zdarza sie ze kopne mniejsze odczyty. Czysty sygnał to taki który na wskazaniu numerycznym waha sie +\- o 5 cyferek. Z doświadczenia np: przy wskazaniu 54-56 kopniesz często zawleczkę od piwa ale mozesz wykopać rownież współczesna złotówkę, 50 gr sygnał 51/54; złota obrączkę sygnał 52/53:)
Jednym słowem jak jakiś sygnał uznasz za warty sprawdzenia to kop:) chcesz kopać dużo fantów? Nie unikniesz kopania kapsli i zawleczek.w razie pytań jestem do dyspozycji.
Awatar użytkownika
xta422
Szeregowy
Szeregowy
Województwo: Brak
Imię: Grzesiek

Post autor: xta422 »

Witam

mam pytanie. chciałbym kupić ten wykrywacz *AT PRO* lecz nie wiem gdzie w jakim sklepie czy allegro... rozchodzi mi się o to aby nie trafić na chiński badziew .. a i jakie macie zdanie o tym aby AT PRO był pierwszym wykrywaczem ? Kiedyś miałem przez tydzień ace 250 (Pożyczony) z góry dziękuje.
Nie znać his­to­rii to być zaw­sze dzieckiem :-D
Awatar użytkownika
łolter
Porucznik
Porucznik

Post autor: łolter »

xta422 pisze:Witam

mam pytanie. chciałbym kupić ten wykrywacz *AT PRO* lecz nie wiem gdzie w jakim sklepie czy allegro... rozchodzi mi się o to aby nie trafić na chiński badziew .. a i jakie macie zdanie o tym aby AT PRO był pierwszym wykrywaczem ? Kiedyś miałem przez tydzień ace 250 (Pożyczony) z góry dziękuje.
Witaj,osobiście chodzę z tą wykrywką i nie narzekam.Swój patyk zamówiłem drogą internetową ale nazwy sklepu nie pamiętam.A co do tego, czy to dobry wybór na pierwszy patyk to moim zdaniem TAK ale żeby go dobrze poznać musisz dużo i długo z nim chodzić w teren,kopać i zapamiętywać sygnały.Pozdrawiam.
[color=#000000][/color]
Awatar użytkownika
xta422
Szeregowy
Szeregowy

dziekuje :)
slawmir1
CHORAZY
CHORAZY

Post autor: slawmir1 »

witam!! chciałbym zapytać jaki wykrywacz kupić po at pro ? ten nie przypadł mi do gustu waga jego jest znaczna poza tym wydaje mi się że jest przereklamowany ,stabilność jego też nie jest najlepsza,jednym słowem mnie wk... a cena jego też nie jest adekwatna do towaru,chciałbym żeby wypowiedziały się osoby które posiadały at pro a teraz śmigają z inną wykrywką w podobnej cenie
Awatar użytkownika
mike75
SIERZANT
SIERZANT
Województwo: Zachodniopomorskie

Post autor: mike75 »

Witam!!!

Moja opinia jest taka ze w podobnej cenie nie kupisz dużo lepszego,jedni powiedzą ci ze minelab jest super,drudzy że garett.Moim zdaniem mają racje ponieważ mało co się od siebie różnią,nie oczekuj po wykrywaczach w podobnych cenach jakiś dużych różnic chyba że dołożysz drugie tyle,miałem minelaba i garetta,jeden i drugi ma plusy i minusy i o dwóch mogę powiedzieć że są bardzo dobre,moja opinia o at pro jest całkowicie odmienna od twojej,to super detektor,chyba ze jest coś nie tak z twoim egzemplarzem,na wagę też nie rozumiem dlaczego narzekasz bo on wcale nie jest ciężki w porównaniu do innych no chyba że równasz go do kanarka 150

Pozdrawiam
slawmir1
CHORAZY
CHORAZY

no przepraszam Cię mike75 garrett nie jest ciężki? no chyba nie miałeś innych wykrywaczy w ręku ,jest jednym z najbardziej ciężkich i nieporęcznych wykrywaczy.może i ja przesadzam ale moim wcześniejszym wykrywaczem był edek (tesoro własnego wykonania ) który kosztował mnie może 300 zł jest o połowę lżejszy (nie czuje się go w ręku) ma bardzo dobrą dyskryminację i kupując wykrywacz za prawie 2,5 klocka oczekiwałem czegoś lepszego ,wczoraj nawet robiłem testa na maskowanie jednym i drugim ,pewnie znacie ten test 1 moneta i 2 gwoździe po bokach ,edek daje czysty sygnał na monetkę koło tych gwoździ, a garrett wydaje tyle dźwięków że hu.. wie o co mu chodzi ,a jak się włączy ten IRON to jeszcze więcej ,jednym słowem orkiestra i ciężko stwierdzić i odosobnić sygnały na gwóźdź a na monetę ,bo po zabraniu monety wykrywacz daje taką samą orkiestrę . w terenie gdzie jest trochę śnieci garrett daje taką orkiestrę że nie wiadomo co robić(no chyba że mu zjedziesz czułość na 1|2) a EDEK daje czysty sygnał i każe mi kopać albo nie kopać .dlatego wydając prawie 2,5 klocka oczekiwałem czegoś więcej on, nawet podświetlania deski niema :)pewnie tym postem oburzyłem fanów at pro :) a wykrywacz mam ok bo miałem okazję go porównać do innego egzemplarza ,z którego właściciel był bardzo zadowolony :) i tu masz rację mike75 każdy będzie chwalił swój ale, ja choć garrett jest mój nie mogę go pochwalić :(
Awatar użytkownika
mike75
SIERZANT
SIERZANT

szczerze ci powiem że po zaśmieconych terenach nie chodziłem z at pro i tu możesz mieć rację bo na terenach gdzie mało jest tego badziewia spisuje się dla mnie super,możesz też spróbować popracować na trybie STD,na trybie tym wykrywacz jest dużo stabilniejszy.Długo już go masz slawmir1?
slawmir1
CHORAZY
CHORAZY

mam go pół roku,na rybie STD rzeczywiście jest stabilniejszy ale jakoś ten gong mnie rozbraja, i tak samo na zaśnieconym terenie daje dużo sygnałów niejasnych,poza tym oczytałem się że to niby ten tryb pro jest taki rewelacyjny,no ale jak zrobiłem tego testa na maskowanie ( bo niby do tego ten tryb miał służyć żeby odróżnić blisko położone od siebie żelazo a kolor )to mnie rozwalił , orkiestra bez żadnego ładu, możesz spróbować, sam zrób tego test zobaczysz,ja podziwiam :) ludzi którzy kupili sobie jakieś tam wykrywacze i latają z nimi po polu, nie robiąc im wcześniej jakiego kolwiek testu,nie sprwadzają nawet jak działa dyskryminacja,nie zdaje sobie sprawy z tego jak ma ustawioną tą dyskryminację(tylko gdzieś coś wyczytał że tak ustawiają ) a biega ,i jeszcze twierdzi że jest zadowolony,spotkałem ostatnio durnia ganiał po plaży i ustawił sobie na wycięcie zrywki od piwa w at pro,jest to wskazanie około 55 w atpro i mówię mu że wyciął sobie sporo monet i większość złota ,na to on sprawdzałem i złoto wskazuje 60 bo sprawdzał na obrączce, no tak tylko na obrączce będzie 60 ale na pierścionek który jest mniejszy będzie 50 a na kolczyk nawet 40 nie mówiąc już o monetkach które są w tych granicach, no ale taki ktoś potem pisze na forum jaki on ma fajny sprzęt a nie ma pojęcia o tym jak on działa ,było sporo takich przypadków ,znajomy w ace 250 chodził ,z ustawieniami czułość na 2 skoblu a dyskryminacja do połowy jak mu pokazałem że jego wykrywacz ma prawie 0 zasięgu to był strasznie zdziwiony :) nie mówiąc o tym że jak się ustawi dyskrymę na połowę to on już mało którą monetę widzi :) ale całkiem dobry ten ace 250 :)
Awatar użytkownika
mike75
SIERZANT
SIERZANT

Gdzie wy chodzicie z tymi wykrywaczami?po wysypiskach śmieci?Piszesz że czułość na drugiej kresce MASAKRA!!!!
Niestety jak się chodzi po śmietnikach to tak jest :brecht:
Chodzę z AT PRO na maksymalnej czułości i nie ma jakiś nie potrzebnych wzbudzen,dyskryma na 30-32 i jest rewelka!!! :spoko: oczywiście tryb PRO ZERO.Jedynie kiedy mi przeskakuje z małych wartości na duże,wtedy wiem że to stal pokryta tlenkami(zardzewiała)
Slawmir1 masz prawo zostać przy swoim a ja zostane przy swoim :piwko: Moja opinia jest taka ze At Pro to bardzo dobry wykrywacz :spoko:(choć oczywiste jest że są lepsze) i na pewno prędko go nie zmienię bo żeby go przeskoczyć z wyrażną różnicą to niestety trzeba wydać dużo dużo więcej,jeśli zakupisz detektor w podobnej kwocie,nie oczekuj za wiele.

Pozdrawiam cię i życzę udanego zakupu :)

Dasz dół!!! ;)
slawmir1
CHORAZY
CHORAZY

to zrób mu testa będziesz mniej zadowolony :) oczywiście masz prawo tak twierdzić tylko pisząc te moje wypociny pisałem po to żeby wypowiedział się ktoś kto robił dużo takich testów i wie co potrafi garrett a co potrafi inny wykrywacz(nie pytam czy jest zadowolony z at pro, bo to mi nic nie mówi) ,bo gwarantuje Ci że jest masę wykrywaczy z podobnej półki cenowej ,które zdają ten test bez problemu,choć by mój EDEK który jest ze sporo niższej półki ,tylko jemu brakuje trochę zasięgu.czy jest osoba która robi sporo testów z wykrywaczami i powie że ten jest lepszy od atp i jest z podobnej półki cenowej ?
Awatar użytkownika
xta422
Szeregowy
Szeregowy

no to lipa.. juz nie wiem co mam myslec o tym at pro :/ widze ze kolega troszke testow porobil i w sumie wyszlo w praniu. ja tak szczeze powiem ze zastanawiam sie nadal nad kupnem ... czy at pro czy mlb xterra 705..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Garrett”