Garrett Gold - szukanie złota

Wykrywacze metali marki Garrett
ODPOWIEDZ
Winwin
Szeregowy
Szeregowy
Województwo: Dolnośląskie

Garrett Gold - szukanie złota

Post autor: Winwin »

Witam wszystkich, jestem nowa na forum i nowa/ zielona w temacie ogólnie. Kupiłam wykrywacz Garrett Gold w konkretnym celu. Chcemy sprzedać działkę jednak przed sprzedażą chcielibyśmy ją „przeszukać”. Z opowieści rodziców dziadek po wojnie na terenie działki zakopał złote monety i sztabki złota? Nikomu nie powiedział gdzie, co, ile? Są po prostu takie przypuszczenia, a ja nie darowałbym sobie, gdybym przed sprzedażą tego nie sprawdziła. Teren jest dość rozległy Ok. 0,5ha. Działka była wcześniej wielokrotnie wynajmowana, składowano na niej maszyny i różne żelastwa. Możliwe również, że ktoś wcześniej znalazł to czego chcemy szukać. Do brzegu ;) czy mogę prosić o podpowiedź na jakich ustawieniach szukać tego rodzaju przedmiotów ? Jestem dość zdezorientowana. Mam ustawione iron disc 35, czułość maksymalną, disc 2 i to wszystko. Czy to prawidłowe ustawienia? Następną i najważniejszą rzeczą jest ile powinien wynosić target id w przypadku znalezienia owych przedmiotów? Czy powinien wynosić 51-53? Takie znalazłam informacje. Na wyswietlaczu natomiast zakres gold jest 55-90. Czy może ktoś podpowiedzieć mi jak ustawić wykrywacz i co powinno mi się wyświetlić na targecie w przypadku znalezienia :)
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Województwo: Wybierz
Kontakt:

Re: Garrett Gold - szukanie złota

Post autor: yukon »

Kop kazdy sygnal tym wykrywaczem,az sie pozbedziesz smieci z dzialki,a jak juz nie bedzie sygnalow to kup cos na glebokie wykopy i dalej kop.Zakop moze byc 40cm do metra pewnie,ja bym tak swoje zloto zakopal:)
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
Winwin
Szeregowy
Szeregowy
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: Winwin »

Wczoraj znalazłam dużo dziadostwa co pikało na 50-53. Wszystko bardzo płytko i zaczęłam się właśnie zastanawiać czy ten Garrett w ogóle jest w stanie wychwycić coś głębiej. A na głębokie wykopy to inny wykrywacz czy wystarczy inna cewka ? Dzięki za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
Waclaw
Moderator
Moderator
Województwo: Małopolskie
Imię: Wacław

Post autor: Waclaw »

Tak jak pisał Yukon najpierw usuń wszystkie dziadostwa ,które znajdziesz. Wykrywacz zacznie reagować na te głębsze sygnały, które były pod śmietnikiem. Potem głębszy wykrywacz może impulsowy.
mirekdcc
ST-PLUTONOWY
ST-PLUTONOWY
Województwo: Wybierz

Post autor: mirekdcc »

Jak posprzątasz wszystkie śmieci które widzi twój wykrywacz to potem wykrywacz PI cewka min. 70cm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Garrett”