Witam wszystkich, jestem nowa na forum i nowa/ zielona w temacie ogólnie. Kupiłam wykrywacz Garrett Gold w konkretnym celu. Chcemy sprzedać działkę jednak przed sprzedażą chcielibyśmy ją „przeszukać”. Z opowieści rodziców dziadek po wojnie na terenie działki zakopał złote monety i sztabki złota? Nikomu nie powiedział gdzie, co, ile? Są po prostu takie przypuszczenia, a ja nie darowałbym sobie, gdybym przed sprzedażą tego nie sprawdziła. Teren jest dość rozległy Ok. 0,5ha. Działka była wcześniej wielokrotnie wynajmowana, składowano na niej maszyny i różne żelastwa. Możliwe również, że ktoś wcześniej znalazł to czego chcemy szukać. Do brzegu

czy mogę prosić o podpowiedź na jakich ustawieniach szukać tego rodzaju przedmiotów ? Jestem dość zdezorientowana. Mam ustawione iron disc 35, czułość maksymalną, disc 2 i to wszystko. Czy to prawidłowe ustawienia? Następną i najważniejszą rzeczą jest ile powinien wynosić target id w przypadku znalezienia owych przedmiotów? Czy powinien wynosić 51-53? Takie znalazłam informacje. Na wyswietlaczu natomiast zakres gold jest 55-90. Czy może ktoś podpowiedzieć mi jak ustawić wykrywacz i co powinno mi się wyświetlić na targecie w przypadku znalezienia