Torba, plecak? Na wykrywkę i saperkę.
- Shadows
- CHORAZY
- Województwo: Małopolskie
- Imię: Krzysztof
Torba, plecak? Na wykrywkę i saperkę.
Czego używacie aby dyskretnie przemieszczać się z wykrywaczem, saperką i resztą sprzętu?
Jakieś plecaki, torby?
Jakieś plecaki, torby?
...dead eyes, see no future...
- grz_w
- Mł. Chorąży Sztab.
- Województwo: Wybierz
- saper83
- SPEC
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 31 times
- Agrawa
- Podpułkownik
- Has thanked: 217 times
- Been thanked: 79 times
Re: Torba, plecak? Na wykrywkę i saperkę.
Pokrowiec wędkarski do lasu... Ja uzywam plecak bundeswehry z karimatą na plecach, wszystko co trzeba sie miesci: prowiant, browar, radio, sprzęt itp. Sluzy mi juz pare lat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Rating: 5.56%
http://www.trawniki.hg.pl/
- Grubszy1997
- ST-KAPRAL
- Województwo: Brak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 12 times
Ja używam takiego. Jest naprawdę dobry i wytrzymały. Mogę polecić. ht1tps://allegro.pl/oferta/wojskowy-plecak-taktyczny-wyprawow-60l-wp-pl-moro-7363813258
- These users thanked the author Grubszy1997 for the post:
- Shadows
- Grubszy1997
- ST-KAPRAL
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 12 times

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- These users thanked the author Grubszy1997 for the post:
- Shadows
- DEX
- Porucznik
- Województwo: Pomorskie
Zaraz mnie tu zbesztaja ale w dzisiejszych czasach najlepiej dac 83 zl i chodzic nawet w kamizelce odblaskowej
- Igła
- St. Chorąży Sztabowy
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 63 times
- Shadows
- CHORAZY
Pozwolenie to podstawa w dzisiejszych czasach bo za parę monetek można stracić sprzęt i narazić się na problemy, ale dyskrecja też ważna. Nikt nie musi widzieć z czym popylam przez wioskę bo ludzie są ciekawscy i zaraz są pytania, obgadywanie, wskazywanie paluchami. Ten temat chyba lubi ciszę.
Ten wygląda fajnie, wchodzi wykrywacz i nieskładana saperka, którą posiadam: https://allegro.pl/oferta/plecako-torba ... 7766470724
Lub taki, ale saperka na wierzchu lub dokupienie składanej: https://allegro.pl/oferta/plecak-protec ... 7341919283
Powyższe też fajne. Na coś muszę się zdecydować. Dzięki za odzew.
Ten wygląda fajnie, wchodzi wykrywacz i nieskładana saperka, którą posiadam: https://allegro.pl/oferta/plecako-torba ... 7766470724
Lub taki, ale saperka na wierzchu lub dokupienie składanej: https://allegro.pl/oferta/plecak-protec ... 7341919283
Powyższe też fajne. Na coś muszę się zdecydować. Dzięki za odzew.
- DEX
- Porucznik
Powiedz mi kto zwróci większa uwagę czy na kogoś kto idzie jak na wojnę ,moro itp.czy na kogos kto idzie otwarcie w pole z wykrywaczem?majac pozwolenia nie trzeba sie kamuflowac .zbedny wydatek.lepiej se za te pseudo kamuflarze które nic ci nie daja kupic flaszke i z humorem oddac sie pasji
- DEX
- Porucznik
A system jest jaki jest i nawet najlepsze cammo nie postawi nikogo z nas ponad prawem które obowiązuje.
Może za dużo wypiłem ale tak se mysle ze trza sie dostosowac.inaczej zawsze beda nas postrzegali jako bandytów.a 83 zeta to znacznie mniej niż plecak za 200sety
Może za dużo wypiłem ale tak se mysle ze trza sie dostosowac.inaczej zawsze beda nas postrzegali jako bandytów.a 83 zeta to znacznie mniej niż plecak za 200sety
- Shadows
- CHORAZY
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 53 times
Ja chodzę zawsze ubrany w moro i zazwyczaj wyglądam podejrzanie, szczególnie jak idę z dużą torbą na plecach i zastanawiają się co tam mam...wędkę czy...
Ty mnie nie rozumiesz DEX, ja tu nie mówię o jakimś tam kamuflażu przed służbami, nazwę to dyskrecją, nikt nie musi wiedzieć czym się zajmuję, jak spędzam czas. Lubię ciszę. Poza tym to wygoda bo mam wszystko w plecaku, łącznie z prowiantem. Ręce wolne.
Mam dokładnie takie samo podejście jak Ty i interesuje mnie tylko legalne kopanie (zresztą chyba widzisz po moich tematach?) bo nie mam zamiaru ciągle oglądać się za siebie.
Druga sprawa, zaczynam przygodę z tematem nie sam a z kumplem, który pracuje w SG i sam twierdzi, że machnięcie "szmatą" poskutkuje raz, piąty, dziesiąty a za jedenastym masz przesrane. Póki co okolica, która nie widziała historii, więc kopanie bez strachu, bardziej nauka na złomie. Do konkretnych miejscówek się szykuję i pierwsze polecone już dotarły do LP a kumpel zdobył pierwsze pozwolenia od ludzi. Myslę, że kwestia dwóch tygodni i pójdzie kilka poleconych do WKZ'tów.
A kumpel, który mnie ściągnął na to forum pewnie się śmieje bo on kopie na adrenalince i ma gdzieś pozwolenia, ale wszystko do czasu. Nagonka po wuju teraz jest.
Liczę, że PZE coś ugra, choć może to naiwne bo pewnie jak ugrają to dla siebie a reszta i tak będzie w D.
Zmiany są potrzebne, ale potrzebujemy mocnego lobby, które stworzy sieć stowarzyszeń, które będą odpowiedzialne za szkolenia i licencje. Jak na broń czy choćby kartę wędkarską. Idziesz i wiesz o co chodzi bo jesteś przeszkolony. Bez tego nigdy nie będzie ulgi dla detektorystów bo nie mamy atutów.
PS: ja też już dosyć dziabnięty a jak dziabnę to jestem wylewny
Ty mnie nie rozumiesz DEX, ja tu nie mówię o jakimś tam kamuflażu przed służbami, nazwę to dyskrecją, nikt nie musi wiedzieć czym się zajmuję, jak spędzam czas. Lubię ciszę. Poza tym to wygoda bo mam wszystko w plecaku, łącznie z prowiantem. Ręce wolne.
Mam dokładnie takie samo podejście jak Ty i interesuje mnie tylko legalne kopanie (zresztą chyba widzisz po moich tematach?) bo nie mam zamiaru ciągle oglądać się za siebie.
Druga sprawa, zaczynam przygodę z tematem nie sam a z kumplem, który pracuje w SG i sam twierdzi, że machnięcie "szmatą" poskutkuje raz, piąty, dziesiąty a za jedenastym masz przesrane. Póki co okolica, która nie widziała historii, więc kopanie bez strachu, bardziej nauka na złomie. Do konkretnych miejscówek się szykuję i pierwsze polecone już dotarły do LP a kumpel zdobył pierwsze pozwolenia od ludzi. Myslę, że kwestia dwóch tygodni i pójdzie kilka poleconych do WKZ'tów.
A kumpel, który mnie ściągnął na to forum pewnie się śmieje bo on kopie na adrenalince i ma gdzieś pozwolenia, ale wszystko do czasu. Nagonka po wuju teraz jest.
Liczę, że PZE coś ugra, choć może to naiwne bo pewnie jak ugrają to dla siebie a reszta i tak będzie w D.
Zmiany są potrzebne, ale potrzebujemy mocnego lobby, które stworzy sieć stowarzyszeń, które będą odpowiedzialne za szkolenia i licencje. Jak na broń czy choćby kartę wędkarską. Idziesz i wiesz o co chodzi bo jesteś przeszkolony. Bez tego nigdy nie będzie ulgi dla detektorystów bo nie mamy atutów.
PS: ja też już dosyć dziabnięty a jak dziabnę to jestem wylewny