Kącik spamera
-
- KAPRAL
- Województwo: Dolnośląskie
Re: 5 monetek
Niby lepiej jak by jakiś znawca mi napisał niż sam bym miał źle to zrobić. To nie jest tak, że nic nie wiem, po prostu wole się zapytać na forum i wtedy wiem już co mam i czytam więcej o tych monetach, gdzie bite, jaki nakład/rzadkość itp. Rozumiem, że wy nigdy nic nie konsultowaliście z innymi na forum? Z takimi jeszcze się nie zetknąłem więc nie wiem co to w przybliżeniu jest. Strzelam na coś typu trojaki ale szukając na WCN nic podobnego nie znalazłem. Może ktoś podać jakąś dobrą stronę po Polsku o monetach? Poszukam, jak znajdę to dam znać co to jest. A co do tego, że nie lubicie jak ktoś sprzedaje monetki to co w tym złego? Skoro ktoś sprzedaje to nie chce ich mieć, a chyba za każdym razem taka monetka trafia do kolekcjonera, który się tym interesuje i taka moneta na pewno się nie zaprzepaści? I jeszcze raz napisze NIE ZAJMUJE SIĘ SPRZEDAŻĄ MONET. Jedynie militarkę byłbym w stanie sprzedać bo to aż tak mnie nie interesuje, może kiedyś...
-
- KAPRAL
Tu jest mój "zbiór". Jak widać nic fajnego nie ma. Pewnie większość nazwała by to śmieciami, no ale od czegoś się zaczyna. Parę 2ujek z NBP, PRL, monety zagraniczne, medale. Zbieram to już kilka lat, no i jeszcze tego nie sprzedałem. Dopiero zamierzam się poważnie wziąć za numizmatykę.

- gedziu
- CHORAZY
- Województwo: Wybierz
w każdym poście zaprzeczasz temu jaki każdy ma opinie o Tobie. wstawiasz tylko monety do id. i ile to warte.... ani dzień dobry ani pocałujcie mnie w dupę... wpiszesz sobie w google odpowiednią frazę i na pewno będzie od zakichania stron z możliwością podglądu żeby nazwy sprawdzić. a później resztę sobie odnajdziesz. dowiesz się co to za monety a co do wyceny to do numizmatyków... czy istnieje tylko strona WCN'u?? nie... jest ich PEŁNO! warte są tyle ile ktoś Ci za nie da. a tak na marginesie nie marudzę ani nie narzekam tylko poznałem tu ludzi i wiem że takie osoby jak Ty nie zaznają tu takiej pomocy jak Ci się wydaje. na łatwiznę każdy by chciał, a tu trzeba włożyć trochę wysiłku i serca. jak się czymś zacząłeś interesować to brnij w to nie tylko kupując-sprzedając. Wiedza teoretyczna jest równie ważna a nawet ważniejsza.
GEDZIU
Sreberko - jest
Klamra -jest
Hełm -jest
Bagnet -brak
Broń -brak
Sreberko - jest
Klamra -jest
Hełm -jest
Bagnet -brak
Broń -brak
-
- SPEC
Gedziu najważniejsza jest wiedza.
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
-
- KAPRAL
No tak ale poniekąd po to jest ta strona żeby pytać i odpowiadać. Przywitałem się w odpowiednim dziale. Hmm tu nie ma numizmatyków?? Są tylko zbieracze? Moją formą zdobywania wiedzy są właśnie takie tematy. Pytam - ktoś mi odpowiada - ucze się - odpowiadam komuś jeżeli coś już wiem.
- gedziu
- CHORAZY
widzę że dalsza konwersacja z Tobą jest zbędna. wiedzę zdobądź sam, przez czytanie, ciężką pracę....
GEDZIU
Sreberko - jest
Klamra -jest
Hełm -jest
Bagnet -brak
Broń -brak
Sreberko - jest
Klamra -jest
Hełm -jest
Bagnet -brak
Broń -brak
-
- KAPRAL
No oczywiście, że taka konwersacja jest zbędna bo po prostu nic nie wnosi, poza dowartościowaniem. Następnym razem jak będę chciał coś wrzucić do id to tego nie zrobię. Gedziu pamiętaj zanim dodasz następne monetki do id to mocno się zastanów czy zaśmiecać forum czy może powertować trochę w książkach i innych pomocach dydaktycznych. Jak widzę to wiedza też u ciebie leży i kwiczy, popularnych boratynek nie rozpoznałeś, a wystarczyło w google wklepać kilka rzeczy i po jakimś czasie na pewno byś dopasował. Niestety to działa w dwie strony.
- DITKU
- SPEC
Kolego Gedziu to jest dział identyfikacja a nie miejsce na twoje wywody i przemyślenia jak nie masz nic do dodania w kwestii monet to sieć cicho i sam zdobywaj wiedzę.W ogóle ten wątek to jakieś kpiny skupione bardziej na tym co kolega Piecyk robi z monetami niż na identyfikacji.Po <zbój> taki dział jak odsyłają do google
- meko
- St. Szeregowy
Popieram przedmówce ale to trzeba powiedzieć lub napisać że tu będziemy identyfikować a nie wyceniać i koniec bicia piany

-
- KAPRAL
- Jaskółka
- Moderator
- Województwo: Pomorskie
Re: Kącik spamera
Są i foki 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nil admirari
- człowiekpiachu
- Generał Dywizji
- Województwo: Kujawsko-Pomorskie
- GAD
- Generał Brygady
Re: Wykopkowe-Rebusy.
człowiekpiachu pisze:Mięsień dwugłowy ramienia.

GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
- szamanka
- Kapitan
ale co to jest w tej łapieGAD pisze:człowiekpiachu pisze:Mięsień dwugłowy ramienia.kudłata łapa

▶ ▲▲ reach out and touch Faith
- Dżulka
- Generał Broni
Faktycznie mięśnie trzeba było mieć ze stali,żeby podnieść to, co przytrzymywało to żelastwoczłowiekpiachu pisze:Mięsień dwugłowy ramienia.

P.S.
Chyba że mkf i Urwis, źle to zidentyfikowali

"Idź przez życie z podniesionym czołem, a nie z zadartym nosem." Magdalena Samozwaniec.