Film "Powstanie Warszawskie" - oficjalny zwiastun.
http://www.youtube.com/watch?v=DHBtxwE_bQ0
Aż zrobiłem screena: a za Słownikiem Języka Polskiego wkrótce = wkrótceczłowiekpiachu pisze:To dlaczego w zwiastunie podają,że wkrótce w kinach.To wkrótce to cały rok.Trzeba czekać.
Jajku ten film o którym mówisz to zupełnie co innego.jc leczna pisze:Wyczytałem w gazecie ,o tym filmie o powstaniu warszwskim a nazywać się ma ,,Miasto 44'' i bedzie ukazany w 70 rocznice tak jak mowili na Stadionie Narodowym 1 sierpnia 2014 roku , pisze też , że moze go obejrzeć nwet 15 tys widzów
Tisio te sprawy są tak istotne, że nie wolno takich tematów rozpatrywać jedno płaszczyznowo, jeżeli te powstanie obiektywnie patrząc było z punktu widzenia substancji narodowej oraz sytuacji geopolitycznej sabotażem na narodzie Polskim (zastanawiam się jakby wyglądała historia po 1945 roku, gdyby Stalina zastał w Polsce tak zorganizowaną AK w pełnym stanie i bez zniszczonych struktur) to trzeba powiedzieć o tym wyraźnie, przedstawiając fakty, jednocześnie też nie wolno zapominać i wypaczać olbrzymiego bohaterstwa Powstańców i trzeba póki jest jeszcze czas, póki ostatni Powstańcy jeszcze żyją utrwalić te czasy, bo jakby nie patrząc dla mnie wszyscy jak jeden powinni być odznaczenie Orderem Orła Białego, bo oni byli bohaterami, a nie te dupki, co teraz się wstążkami obwieszają. Oni pokazali co to dla nich znaczy słowo Polska, Ojczyzna, Kraj itd.tisio pisze:Jak dla mnie, to film za-wa-lis-tyNiech sobie znawcy pieprzą o celowości powstania, ale prawdziwi POLACY chcieli wreszcie spróbować wyzwolić Warszawę, tym bardziej, że za Wisłą stała już armia rzekomo chcąca zniszczyć wojska hitlerowskie...