Kiedy parę dni temu dostałam w korespondencji ten link, nie spodziewałam się takich wrażeń, znam historię tych poszukiwań z ust osoby która brała czynny udział w wyprawach, dlatego nie spieszyłam się z odsłuchaniem, w tej chwili oczami wyobraźni wędruję po ...
http://fotocasty.pl/2255/chata-lesnych-ludzi/
tego trzeba posłuchać
- Dżulka
- Generał Broni
- Województwo: Wybierz
tego trzeba posłuchać
"Idź przez życie z podniesionym czołem, a nie z zadartym nosem." Magdalena Samozwaniec.
- Catadero
- Forumowy reporter
Re: tego trzeba posłuchać
Nie spodziewałem się...
Bez zbytniego wnikania Rodziewiczówna czy Mniszkówna to dla mnie raczej było wszystko jedno. "Lato Leśnych Ludzi" to nawet chyba była lektura gdzieś na drodze edukacji, ale głowę dam, że nie czytałem
. Jak większości lektur.
I taka dygresja. Mniej więcej rok temu, albo ciut więcej, wśród książek na półkach przy szukaniu czegoś zupełnie innego wpadła mi w oko okładka: orzeł na słupku granicznym, przestrzeliny. Ciekawe klimaty. Nie spojrzałem nawet na autora. Cienka książeczka, trzeba zobaczyć.
Gdy byłem już gdzieś tak w 3/4 tekstu spojrzałem na autora.
Rodziewiczówna
I już zupełnie inaczej na Nią patrzę.
Polecam przeczytać uważnie "Niedobitowski z granicznego bastionu." Maria Rodziewiczówna.
C.
I chyba
gdzieś na półkach mam też LLL
Przeczytam.
C.
Bez zbytniego wnikania Rodziewiczówna czy Mniszkówna to dla mnie raczej było wszystko jedno. "Lato Leśnych Ludzi" to nawet chyba była lektura gdzieś na drodze edukacji, ale głowę dam, że nie czytałem

I taka dygresja. Mniej więcej rok temu, albo ciut więcej, wśród książek na półkach przy szukaniu czegoś zupełnie innego wpadła mi w oko okładka: orzeł na słupku granicznym, przestrzeliny. Ciekawe klimaty. Nie spojrzałem nawet na autora. Cienka książeczka, trzeba zobaczyć.
Gdy byłem już gdzieś tak w 3/4 tekstu spojrzałem na autora.

I już zupełnie inaczej na Nią patrzę.
Polecam przeczytać uważnie "Niedobitowski z granicznego bastionu." Maria Rodziewiczówna.

C.
I chyba

Przeczytam.

C.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Dżulka
- Generał Broni
dziękuję,lista " do przeczytania " jest coraz dłuższa
tak sobie słuchałam tej audycji i troszkę pozazdrościłam bohaterowi
przypomniałam sobie jak M. opowiadał mi o tych eskapadach i wariactwie z jakim się to wiązało
to fajne, odkrywać,sklejać, dopasowywać przeszłość i osadzać w rzeczywistości,,, takie grzebaiła jak my
efekt końcowy przepiękny
tak sobie słuchałam tej audycji i troszkę pozazdrościłam bohaterowi

"Idź przez życie z podniesionym czołem, a nie z zadartym nosem." Magdalena Samozwaniec.
- Hauptma-nova
- MLODSZY CHORAZY
Bardzo fajna audycja
Aż by się chciało tam być i odkrywać to wszystko z nimi
Też uważam,że to wspaniale jest odnaleźć miejsce,o którym się czytało,jakoś się je sobie wyobrażało i nagle dowiedzieć się,że istniało naprawdę,że to nie była tylko fantazja autora(w tym przypadku autorki) i móc je zobaczyć...to musi być fajne zderzenie, obrazów powstałych w wyobraźni z zastaną rzeczywistością
Przywiozłam ostatnio karton książek z mojego rodzinnego domu i tak jak myślałam,po przekopaniu połowy kartonu-SĄ
Chętnie znowu przeczytam

Cat,tę książkę którą Ty polecasz też chętnie przeczytam, jak gdzieś dopadnę

Przywiozłam ostatnio karton książek z mojego rodzinnego domu i tak jak myślałam,po przekopaniu połowy kartonu-SĄ

Cat,tę książkę którą Ty polecasz też chętnie przeczytam, jak gdzieś dopadnę

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Dżulka
- Generał Broni
nie chcę być gołosłowna, ale być może za jakiś czas, poznamy tą historię prosto spod palców wspominanej wcześniej prze zemnie osoby , zresztą może nie jedną, wiem że jest ich dużo, dużo więcej
na przód M.

na przód M.