W latach 90tych to pamietam ze czesto sie slyszalo w tv jak zlikwidowano jakas dziuple bandziorow itam.byly i kalachy i bron krotka nawet granaty,co to sie stalo teraz ze.musza takie gowna pokazywac ze "zlikwidowali",nie ma bandytow prawdziwych czy policja woli likwidowac takie arsenaly?
Najbardziej podoba mi się kwalifikacja :
Za posiadanie bez wymaganego zezwolenia substancji wybuchowych, amunicji oraz stworzenie niebezpieczeństwa dla życia lub zdrowia wielu osób albo mienia w wielkich rozmiarach mężczyźnie grozi kara do 8 lat pozbawienia wolności – informuje sierż. szt. Katarzyna Leśnicka.
ŻENADA !
"Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów poszukam sobie sam, dlaczego ku..a mać bez przerwy, poucza ktoś w co wierzyć mam"
Stare wino i młode kobiety czynią mężczyznę szczęśliwym.
A ja chciałbym się dowiedzieć od pani sierżant gdzie mogę uzyskać zezwolenie na posiadanie substancji wybuchowych.
...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
A ja chciałbym się dowiedzieć od pani sierżant gdzie mogę uzyskać zezwolenie na posiadanie substancji wybuchowych.
Czasami pirotechnicy co robią pokazy na sylewstra nie potrzebują takich zezwoleń ( pytam bo nie wiem)? Dodatkowo wszelkie firmy wyburzeniowe chyba też muszą mieć zezwolenie
Yukon, prawdziwi bandyci chodza pod krawatem w dzisiejszych czasach... Zolnierzy rodem z lat 90-00 juz nie potrzebuja wiec nie ma juz tyle broni. To sie teraz juz biora za wszystkich i wszystko. Za niedlugo zabronią posiadania wiatrówek gazow i tak dalej, robi sie bezpieczniej na ulicach. Ale za to statystyki trzeba utrzymac czyms
Z tym bezpieczniej na ulicach to bym nie powiedział.Nie ma tego co w latach 90.Ale za to małolaty teraz bardziej nieobliczalne.
Z tym się zgodzę, coraz wiecej ogłupiających czynników i zamiast sie rozwijac to ida w proste instynkty i zle przykłady, a prawo traktuje pobłażliwie wiec nie ma strachu. Na zachodzie juz widac to na ulicach niestety od lat.