Verdun (10.2025)
-
Lawenda1
- Szeregowy

- Województwo: Wybierz
Re: Verdun (10.2025)
Witam serdecznie. Mam takie pytanie, Mój bezpośredni przodek walczył w bitwie pod Verdun, został tam nawet ranny. Został wcielony do armii niemieckiej, jako, że pochodził z zaboru pruskiego i innego wyjścia nie miał. Mam dokumenty potwierdzające i chciałabym je przekazać jakiemuś muzeum. U mnie w rodzinie nikt historią się nie interesuje i mam powody sądzić, że jeśli coś się stanie, to papiery te przepadną. Jakie muzeum może być zainteresowane takimi papierami, w pierwszej kolejności mam na myśli muzea polskie, w kolejnej ewentualnie niemieckie lub francuskie.
-
Lawenda1
- Szeregowy

Jestem tu nowa, mam trochę problemów z poruszaniem się tutaj, dopiero to ogarniam, więc zdjęcie fragmentu dokumentu w nowym poście pokazuję. To na dole jest powiększeniem dolnej części dokumentu powyżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Waclaw
- Moderator

- Województwo: Małopolskie
- Imię: Wacław
Kilka osób z tego Forum ma prywatne muzea związane tematyką z IWW , może się odezwą.
- kolwiekkim
- ST-CHORAZY

Dzień dobry. Posiadam prywatne muzeum związane tematycznie głównie z okresem Wielkiej Wojny. Jeśli autorka postu ma intencję przekazania dokumentów do mojego muzeum to zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam Krzysiek.
- Catadero
- Forumowy reporter

Witam Lawenda.
Trochę trwało, zanim udało się wszystko wyprostować (przy udziale "najwyższych czynników"
tego Forum).
Teraz możesz szaleć
C.
Trochę trwało, zanim udało się wszystko wyprostować (przy udziale "najwyższych czynników"
Teraz możesz szaleć
C.
- Jaskółka
- Moderator

- Województwo: Pomorskie
Może zacznij od podstawowych informacji o forum https://wloczykij-forumposzukiwaczy.com ... .php?f=147
nil admirari