Quasar ARM

Samoróbki i pomysły na własne wykrywacze
mmichcio
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2018, o 20:12
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: mmichcio » 14 lis 2018, o 22:06

Jakby ktoś był zainteresowany płytką do rev.0.5a to zapraszam na giełdę:
http://www.wloczykij-forumposzukiwaczy. ... 55#p147955
Awatar użytkownika
slawek153
Major
Major
Posty: 806
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 16 lis 2018, o 17:01

Zapytam, jaka jest różnica wzmacniacza MAX4477 vs LT6203 ???
Murzyn
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 5
Rejestracja: 25 gru 2013, o 21:07
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Murzyn » 19 lis 2018, o 19:05

Ma ktoś schemat pcb ver.0.5a lub 0.6?
Awatar użytkownika
slawek153
Major
Major
Posty: 806
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 19 lis 2018, o 20:32

Przywitać się za ciebie......???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Murzyn
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 5
Rejestracja: 25 gru 2013, o 21:07
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Murzyn » 19 lis 2018, o 21:13

slawek153 pisze:
19 lis 2018, o 20:32
Przywitać się za ciebie......???
Witam :-P Sorry, tak na szybko pisałem że zapomniałem. Dzięki za schematy, ale mi o mozaikę PCB chodziło ;)
NIKT1313
Porucznik
Porucznik
Posty: 638
Rejestracja: 18 maja 2016, o 09:14
Województwo: Brak

Re: Quasar ARM

Post autor: NIKT1313 » 19 lis 2018, o 21:22

Zapomnij :D Schemat to schemat a pcb to pcb - rev 0.5 i 0.6 to autorskie produkcje @ozzypcb i raczej nie dostaniesz tego od autora.
Awatar użytkownika
slawek153
Major
Major
Posty: 806
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 19 lis 2018, o 21:25

Murzyn pisze:
19 lis 2018, o 21:13
slawek153 pisze:
19 lis 2018, o 20:32
Przywitać się za ciebie......???
Witam :-P Sorry, tak na szybko pisałem że zapomniałem. Dzięki za schematy, ale mi o mozaikę PCB chodziło ;)
O pliki Gerber??? Nie bardzo rozumiem czy o to??? Jeśli tak to mam takie coś gotowe do druku pcb dla rev.05
Murzyn
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 5
Rejestracja: 25 gru 2013, o 21:07
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Murzyn » 19 lis 2018, o 21:55

slawek153 pisze:
19 lis 2018, o 21:25
Murzyn pisze:
19 lis 2018, o 21:13
slawek153 pisze:
19 lis 2018, o 20:32
Przywitać się za ciebie......???
Witam :-P Sorry, tak na szybko pisałem że zapomniałem. Dzięki za schematy, ale mi o mozaikę PCB chodziło ;)
O pliki Gerber??? Nie bardzo rozumiem czy o to??? Jeśli tak to mam takie coś gotowe do druku pcb dla rev.05
Tak, właśnie o to mi chodzi.
Awatar użytkownika
slawek153
Major
Major
Posty: 806
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 19 lis 2018, o 22:08

Bardzo proszę,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
andi2189
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: 24 wrz 2014, o 20:26
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: andi2189 » 19 lis 2018, o 22:22

Wiam dopiero zaczynam zabawe z tym projektem i mam takie pytanie czy takim progamatorem STM32 i STM8 da sie zaprogramowac uklad
Murzyn
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 5
Rejestracja: 25 gru 2013, o 21:07
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Murzyn » 19 lis 2018, o 22:29

slawek153 pisze:
19 lis 2018, o 22:08
Bardzo proszę,
Wielkie dzięki :piwko:
mmichcio
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2018, o 20:12
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: mmichcio » 10 gru 2018, o 15:58

Proszę o ocenę działania mojego wykrywacza.
Otóż mogę ustawić bardzo nisko Bariere - na 2 a nawet na 1 i zachowuje się bardzo stabilnie. Chodziłem na plaży (słona woda) i co do zasięgu to kapsel od piwa widział na odległość około 20 cm (mokry piasek) a puszkę od piwa kazał mi wykopać z około 70 cm (już myślałem, że się coś popsuło ;-) sygnał był bardzo wyraźny również na Pinpoincie.
Używam sondy koncentrycznej samorobnej 24cm (zestrojona na około 125 mV)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
sobel230
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: 11 gru 2017, o 16:14
Województwo: Śląskie
Imię: Szymon

Re: Quasar ARM

Post autor: sobel230 » 10 gru 2018, o 22:43

Jakby ktoś był zainteresowany zlutowanym i zaprogramowanym układem Quasar ARM to zapraszam na giełdę:
viewtopic.php?f=74&t=12964&p=149027&hil ... rm#p149027
Igła
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Posty: 75
Rejestracja: 20 kwie 2018, o 21:02
Województwo: Podkarpackie

Re: Quasar ARM

Post autor: Igła » wczoraj, o 23:22

mmichcio pisze:
10 gru 2018, o 15:58
Proszę o ocenę działania mojego wykrywacza.
Otóż mogę ustawić bardzo nisko Bariere - na 2 a nawet na 1 i zachowuje się bardzo stabilnie. Chodziłem na plaży (słona woda) i co do zasięgu to kapsel od piwa widział na odległość około 20 cm (mokry piasek) a puszkę od piwa kazał mi wykopać z około 70 cm (już myślałem, że się coś popsuło ;-) sygnał był bardzo wyraźny również na Pinpoincie.
Używam sondy koncentrycznej samorobnej 24cm (zestrojona na około 125 mV)
Na 30 dd miałem troche lepsze zasięgi w słonym piachu, barrier 3 bez wzbudzania ale tylko z włączonym transmiterem na słuchawkach, w samej wodzie nie dało się chodzić ale na granicy przemoczonego piachu już tak, miałem o tyle satysfakcji, że jak przeszedłem kawałek plaży po gościu który przeczesał "at pro" po niecałej godz. nazbierałem to co szkatułce :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mmichcio
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2018, o 20:12
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: mmichcio » wczoraj, o 23:34

He, he, to już prawdziwe skarby. Z synkiem przez dwie godziny to tylko kapsle, aluminiowe opakowania po lekach, podstawkę od jednorazowego grilla i wspomnianą puszkę z wykopalisk ;-)
Ale to nasz pierwszy spacer z Quazarem. Najważniejsze, że ani razu nie wspomniał, że go nogi bolą od łażenia :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Samoróbki i patenty”