Quasar ARM

Samoróbki i pomysły na własne wykrywacze
Awatar użytkownika
slawek153
Major
Major
Posty: 801
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 27 wrz 2018, o 19:23

W tym miejscu może być sztyca za krótka, może widzieć sonda aluminiowy monopod
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
abadon11
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 19
Rejestracja: 4 lut 2015, o 21:41
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: abadon11 » 27 wrz 2018, o 19:38

sławek 153 nie tylko ten kawałek jest wydrukowany tylko cała rurka :) he he

Kolego @abadon11 nie przesadzaj z tą bieda sztycą bo to bardzo fajne - trwałe i porządne konstrukcje twoja widzę też . Możesz dać plik do uchwytu cewki? do wydruku? Ja mam w końcu drukarkę 3d ale mam ANETE A6 :D

Poszukam bo robiłem to już jakiś czas temu w desing sparku, rurkę z tym falcem wiesz o czym mówię też zaprojektowałem i wydrukowałem w dwóch częściach z racji wiadomo pola roboczego drukarki 220x220x240 i połączyłem obydwie części magicznym sposobem ;)
Awatar użytkownika
bakłażan
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 1049
Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
Województwo: Brak
Imię: Andrzej
Has thanked: 146 times
Been thanked: 51 times

Re: Quasar ARM

Post autor: bakłażan » 27 wrz 2018, o 19:59

Drukarka piękna sprawa. Z nią Nie ma rzeczy niemożliwych :-D
These users thanked the author bakłażan for the post:
abadon11
Rating: 5.88%
abadon11
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 19
Rejestracja: 4 lut 2015, o 21:41
Województwo: Wybierz
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: Quasar ARM

Post autor: abadon11 » 27 wrz 2018, o 20:17

bakłażan pisze:
27 wrz 2018, o 19:59
Drukarka piękna sprawa. Z nią Nie ma rzeczy niemożliwych :-D
Noo :) ale mnie dobijała wiotkość konstrukcji Anety a8
i teraz wygląda tak ;)
Obrazek
These users thanked the author abadon11 for the post:
bakłażan
Rating: 5.88%
marecki
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sie 2018, o 06:51
Województwo: Świętokrzyskie

sRe: Quasar ARM

Post autor: marecki » 27 wrz 2018, o 22:46

E!-koledzy każdy może się pochwalić co ma w dyspozycji. co ma w domu.TO. forum dla porad udoskonalenia i usuwania usterek i dzielenia się spostrzeżeniami a nie reklamą-Przecież za 4 -tyś
.mamy Full. wypas -górna półka.Robmy tak aby aby bylo ekonomiczne tanio .dla wszystkich dostepne Mam 3 szt. z wedek teleskop.bez 3D robione
aothunterpl
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Posty: 80
Rejestracja: 30 mar 2013, o 13:26
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: aothunterpl » 6 paź 2018, o 13:37

Marudzisz.

Sztuką jest coś samemu zaprojektować i wykonać , a nie siedzieć w średniowieczu.

Drukarka się przyda kolegom i do innych celów>

Pozdrawiam
KrystianPoland
ST-PLUTONOWY
ST-PLUTONOWY
Posty: 107
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: KrystianPoland » 13 paź 2018, o 17:34

Panowie pytanie odnośnie tej cewki co w załączniku-jaka jest ilość zwoi cewki CX?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
perkun
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy
Posty: 368
Rejestracja: 1 lut 2013, o 19:30
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: perkun » 13 paź 2018, o 18:34

Nie ma czegoś takiego jak cewka Cx. Jest to zwykła cewk DD a tymi literkami ktoś oznaczył sobie pole przecięcia obu cewek.
All-1->Eldorado->IDX->KPOT-2->Cibola->Fortuna-M2/QuasarARM/Golden Mask 4WD
KrystianPoland
ST-PLUTONOWY
ST-PLUTONOWY
Posty: 107
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: KrystianPoland » 13 paź 2018, o 18:50

Aha czyli CX fizycznie występuje w cewce CC.
I kolejne pytanie-czemu wszyscy nawijają cewkę TX drutem 0,45mm jak wersja ze wschodu mówi o 0,5mm?
Awatar użytkownika
slawek153
Major
Major
Posty: 801
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 13 paź 2018, o 19:00

KrystianPoland pisze:
13 paź 2018, o 18:50
Aha czyli CX fizycznie występuje w cewce CC.
I kolejne pytanie-czemu wszyscy nawijają cewkę TX drutem 0,45mm jak wersja ze wschodu mówi o 0,5mm?
Widzę że kolega ma braki w edukacji :o 0.5 a 0.50 to jedno i to samo, czyli 0,45 to cyfra 5 oznacza jedno dziesiątą milimetra.
KrystianPoland
ST-PLUTONOWY
ST-PLUTONOWY
Posty: 107
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: KrystianPoland » 13 paź 2018, o 19:02

Jakby nie kombinować to 0,5mm a 0,45mm to jednak różnica dlatego pytam
marecki
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sie 2018, o 06:51
Województwo: Świętokrzyskie

Re: Quasar ARM

Post autor: marecki » 13 paź 2018, o 22:36

Jest tak już w naszym języku opisana Budowa cewki. na forum. .I tu już nic się nie zmienia. ...- do qasara ilość Zawoi. średnica --"NIE PRZEKRÓJ""-!!!--odpowiadają. parametrami. Wystarczy się wczytać. I na , DZIEŃ DOBRY,
Robić !-co jest naprawdę czaso i praco.chlonnie .Zrobisz jedną chcesz efektów .DD JEST małym problem Bardziej koncentryki. stwarzają problem Ale sukcesów!!-przecież to ludzie tworzą !!-A my wykorzystujemy wiedzę
KrystianPoland
ST-PLUTONOWY
ST-PLUTONOWY
Posty: 107
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: KrystianPoland » 14 paź 2018, o 11:25

Zrobiłem w życiu kilka cewek więc się nie boję. Pytanie którą byście polecili?
Brivido
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 18
Rejestracja: 2 wrz 2018, o 21:09
Województwo: Małopolskie

Re: Quasar ARM

Post autor: Brivido » 23 paź 2018, o 23:30

Znalazłby się ktoś, kto by chciał zajrzeć na moją płytkę odpłatnie i uruchomić?
Da się włączyć i wyłączyć (świeci dioda zielona), na słuchawkach słychać "puk" od włączenia, wyświetlacz pokazuje kwadraty, natomiast komputer nic nie wykrywa przy połączeniu USB (ozzy 0.6), ani nie mogę nawiązać połączenia przez zewnętrzny konwerter. Być może proc mi się uszkodził. Poprawiałem trochę jego lutowanie, ale wygląda chyba ok, jeszcze się upewnię. CP2102 też wygląda, że siadł mi dobrze. Natomiast mam też 2 scalaki bez kropek/wcięć,jak je lutować? Patrząc na jego napisy w dobrą stronę, znacznik jest po lewej? Sprawa tyczy się U4083 (ale po puku słuchawek, być może jest ok) i LT6203.
rkobra
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.
Posty: 345
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: rkobra » 24 paź 2018, o 06:43

Probowales zaladowac program St linkiem lub przez piny (rx tx) ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Samoróbki i patenty”