Quasar ARM

Samoróbki i pomysły na własne wykrywacze
rkobra
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.
Posty: 307
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: rkobra » 18 cze 2018, o 14:33

Szymek11211
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 14
Rejestracja: 25 sie 2016, o 22:57
Województwo: Mazowieckie

Re: Quasar ARM

Post autor: Szymek11211 » 18 cze 2018, o 16:26

Ma ktoś z kolegów wzór PCB z którego można wykonać płyteczkę w domu ? ;)
NIKT1313
Porucznik
Porucznik
Posty: 579
Rejestracja: 18 maja 2016, o 09:14
Województwo: Brak

Re: Quasar ARM

Post autor: NIKT1313 » 18 cze 2018, o 16:33

W domu?!? wielowarstwowy laminat??? to chyba ze 3 warstwy - już z dwu warstwowym może być problem bo przelotki są wredne...
Szymek11211
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 14
Rejestracja: 25 sie 2016, o 22:57
Województwo: Mazowieckie

Re: Quasar ARM

Post autor: Szymek11211 » 18 cze 2018, o 16:43

No właśnie czy jest dobra wersja dwuwarstwowa która działa okej z nowymi softami i były by wzory do niej.
Awatar użytkownika
slawek153
Porucznik
Porucznik
Posty: 694
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 18 cze 2018, o 19:43

Szymek11211 pisze:
18 cze 2018, o 16:43
No właśnie czy jest dobra wersja dwuwarstwowa która działa okej z nowymi softami i były by wzory do niej.
Po co tobi lepać niewiadomo z czego, ja za miesiąc sprzedaje zrobiony przez siebie cały blok rev.05 jak tylko skończę rev. 06
Awatar użytkownika
viwaldi
Podporucznik
Podporucznik
Posty: 473
Rejestracja: 13 sie 2014, o 10:44
Województwo: Wybierz
Has thanked: 37 times
Been thanked: 71 times

Re: Quasar ARM

Post autor: viwaldi » 18 cze 2018, o 19:58

rkobra pisze:
18 cze 2018, o 14:33
Tutaj jest szablon do otworow: https://drive.google.com/drive/folders/ ... AT3Zh9-UvD
W zalaczniku nalepka w wektorkach do Quasara wg wymiarow z linka wyzej. Plik otwiera sie w Inkscape (link kilka postow wyzej). Nalepka jest edytowalna tzn. mozna samemu zmienic kolorki, napisy czy cokolwiek jest potrzebne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
These users thanked the author viwaldi for the post (total 3):
slawek153Igłamario 1977
Rating: 20%
Awatar użytkownika
slawek153
Porucznik
Porucznik
Posty: 694
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 18 cze 2018, o 20:05

Bardzo ładnie i bardzo dobrze jak ktoś lubi projektować różne wzory do naszych Quasarków.
mario 1977
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 24
Rejestracja: 12 mar 2017, o 08:11
Województwo: Podkarpackie

Re: Quasar ARM

Post autor: mario 1977 » 19 cze 2018, o 06:11

Ładniejsza niż te ua
Awatar użytkownika
viwaldi
Podporucznik
Podporucznik
Posty: 473
Rejestracja: 13 sie 2014, o 10:44
Województwo: Wybierz
Has thanked: 37 times
Been thanked: 71 times

Re: Quasar ARM

Post autor: viwaldi » 21 cze 2018, o 10:35

Kilka modyfikacji nalepki. Oczywiscie w pdf sa edytowalne np w Inkscape (link wyzej).
Nie jestem pewny polozenia okienka na lcd wzgledem osi gora - dol ale to mozna przesunac przed drukiem.
Skala metali jest ustawiona tak aby kazdy zajmowal tyle samo miejsca. Nie wiem na ile to jest prawdziwe choc na krainskiej wyglada to podobnie. Oczywiscie mozna to poprawic.

Czestujcie sie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
These users thanked the author viwaldi for the post (total 2):
slawek153mario 1977
Rating: 13.33%
Awatar użytkownika
slawek153
Porucznik
Porucznik
Posty: 694
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 21 cze 2018, o 12:46

viwaldi pisze:
21 cze 2018, o 10:35
Kilka modyfikacji nalepki. Oczywiscie w pdf sa edytowalne np w Inkscape (link wyzej).
Nie jestem pewny polozenia okienka na lcd wzgledem osi gora - dol ale to mozna przesunac przed drukiem.
Skala metali jest ustawiona tak aby kazdy zajmowal tyle samo miejsca. Nie wiem na ile to jest prawdziwe choc na krainskiej wyglada to podobnie. Oczywiscie mozna to poprawic.

Czestujcie sie :)
:brawo: Ślicznie, po prostu cudnie :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :pozdro:
Awatar użytkownika
slawek153
Porucznik
Porucznik
Posty: 694
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 21 cze 2018, o 14:26

Panie i Panowie Nadeszła Wiekopomna Chwila Blok Quasar Arm Rev06 Gotowy, obyło się bez kłopotów na razie wszystko działa.
Zaraz się biorę za podłączenie sondy ale nie wiem co z tym wolnym pinem zrobić w bloku rev.05 był pin shield. Nie wiem czy dobrze myślę czy tam powinien być mostek z RX- Głupie pytanie ale zawsze lepiej zapytać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
slawek153
Porucznik
Porucznik
Posty: 694
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek
Has thanked: 140 times
Been thanked: 35 times

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 21 cze 2018, o 15:22

Nieaktualne w schemacie się dopatrzyłem RX- ma być zmostkowany z wolnym pinem (shield)
These users thanked the author slawek153 for the post:
aothunterpl
Rating: 6.67%
Awatar użytkownika
slawek153
Porucznik
Porucznik
Posty: 694
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 24 cze 2018, o 19:32

Pojawiła się nowa wersja oprogramowania 2.3.3
Zmiany:
- Alternatywny tryb VDI został usunięty.
- Korekty.
mario 1977
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 24
Rejestracja: 12 mar 2017, o 08:11
Województwo: Podkarpackie

Re: Quasar ARM

Post autor: mario 1977 » 30 cze 2018, o 19:04

Witam. Czy polecacie cewke snajpera 16khz do quasara czy zwykłą która lepsza
Igła
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 29
Rejestracja: 20 kwie 2018, o 21:02
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Igła » 7 lip 2018, o 22:26

Nie mam, nie próbowałem ale mówią że snajperka na śmietnisko gdzie szukasz monet i biżuterii
ODPOWIEDZ

Wróć do „Samoróbki i patenty”