Quasar ARM

Samoróbki i pomysły na własne wykrywacze
ODPOWIEDZ
Igła
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 59
Rejestracja: 20 kwie 2018, o 21:02
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Igła » 28 kwie 2018, o 22:03

DTR be High(+3-+12V),Reset
RTS be Low(-3--12V),enter ISP
...Delay 100ms
DTR be Low(-3--12V),Reset Released
RTS keep Low
Connectting...2, Received:79
Connect Ok @COM6@115200bps,@234ms
BootLoader Version:2.2
RDP DisableTimes:0
RDP EnableTimes:0
PID:00000420 Medium-density-value line
FLASH ROM size:64KB
SRAM size:65535KB(For reference only!!!)
96bit unique device ID:
[382DDC054B41343721261443]
[05DC2D38 3734414B 43142621]
OptionBytes readout:
A55AFF00FF00FF00FF00FF00FF00FF00
For this chip,RamIsp is not supported
FULL chip erase Ok!!!
@297ms,Ready for Program
1KB Writed,1%,@671ms
µ÷ĘÔĐĹϢŁş-5 STM_WriteMemory
Error rised @1KB,@1%,@1280ms
Igła
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 59
Rejestracja: 20 kwie 2018, o 21:02
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Igła » 28 kwie 2018, o 22:06

DTR be High(+3-+12V),Reset
RTS be Low(-3--12V),enter ISP
...Delay 100ms
DTR be Low(-3--12V),Reset Released
RTS keep Low
Connectting...4, Received:7F 1F
Connect Ok @COM6@115200bps,@343ms
BootLoader Version:2.2
RDP DisableTimes:0
RDP EnableTimes:0
PID:00000420 Medium-density-value line
FLASH ROM size:64KB
SRAM size:65535KB(For reference only!!!)
96bit unique device ID:
[382DDC054B41343721261443]
[05DC2D38 3734414B 43142621]
OptionBytes readout:
A55AFF00FF00FF00FF00FF00FF00FF00
www.mcuisp.com(Versatile Handy Programmer EP968,World's first):Mission Complete,Anything Ok!!!
Igła
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 59
Rejestracja: 20 kwie 2018, o 21:02
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Igła » 28 kwie 2018, o 22:46

Zmieniłem sterownik konwentera na Prolific usb to seriar port i poszło, procek się podniósł
Awatar użytkownika
slawek153
Kapitan
Kapitan
Posty: 780
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 29 kwie 2018, o 08:11

Igła pisze:
28 kwie 2018, o 21:52
A to z FlyMcu


DTR be High(+3-+12V),Reset
RTS be High(+3-+12V),enter ISP
...Delay 100ms
DTR be Low(-3--12V),Reset Released
RTS keep High
Connectting...2, Received:79
Connect Ok @COM6@115200bps,@250ms
BootLoader Version:2.2
RDP DisableTimes:0
RDP EnableTimes:0
PID:00000420 Medium-density-value line
FLASH ROM size:64KB
SRAM size:65535KB(For reference only!!!)
96bit unique device ID:
[382DDC054B41343721261443]
[05DC2D38 3734414B 43142621]
OptionBytes readout:
A55AFF00FF00FF00FF00FF00FF00FF00
FULL chip erase Ok!!!
@312ms,Ready for Program
17KB Writed,26%,@6100ms
µ÷ĘÔĐĹϢŁş-7 STM_WriteMemory
Error rised @17KB,@26%,@6708ms
Spróbuj kliknąć ,,Erase Chip " i zobacz co się zmieniło
Igła
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 59
Rejestracja: 20 kwie 2018, o 21:02
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Igła » 29 kwie 2018, o 11:01

Wgrało sie ale nie ma głosu, próbowałem jeszcze raz i dalej sie wiesza
Igła
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 59
Rejestracja: 20 kwie 2018, o 21:02
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Igła » 29 kwie 2018, o 11:48

Wgrało sie, nie było głosu ale już jest ok, dzięki za pomoc. Przy okazji, ma ktoś może przepis na cewkę DD 28 cm 18kH?
Awatar użytkownika
slawek153
Kapitan
Kapitan
Posty: 780
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 29 kwie 2018, o 16:39

Nie ma glosu bo masz transmiter FM załączony.
rkobra
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.
Posty: 337
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: rkobra » 15 maja 2018, o 23:52

Nie pamiętam czy ktoś już sprawdzał różnicę pomiędzy LT a OP, miałem okazję to sprawdziłem.
Wlutowałem LT620 do jednego z Quasarów w drugim mam OP, do sprawdzania użyłem tej samej cewki.
Porównałem zasięg w powietrzu i jakiejś tam rewelacji nie widać ( przy czym próbowałem w bloku).
Czy ktoś ma inne doświadczenia?
Awatar użytkownika
slawek153
Kapitan
Kapitan
Posty: 780
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 18 maja 2018, o 16:49

Nowy Soft i grube zmiany !!!!

Wersja oprogramowania 2.3.2 : QuasarARM_hex_232.zip

Wykryto globalną niepoprawność przetwarzania - niektóre dane nie zostały przetworzone. Przepisany.

Wersja oprogramowania 2.3.1

Naprawiono korektę ferrytu i gruntu.
Działanie menu (woltomierz) zostało poprawione

Wersja oprogramowania 2.3.0

Uproszczone renderowanie poziomu odpowiedzi (suwak został usunięty)
Dodano symbol stopnia
Dodano maskę kamieni (koniec maski)
Automatyczna regulacja gleby odbywa się w oddzielnym zadaniu z oceną niezawodności
Wystąpił błąd - automatyczna regulacja gleby wpływa na kalibrację ferrytów i kalibrację gleby
Awatar użytkownika
slawek153
Kapitan
Kapitan
Posty: 780
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 18 maja 2018, o 19:02

Soft wgrany trochę się pozmieniało, a teraz tylko testować.
Awatar użytkownika
bakłażan
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 1035
Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
Województwo: Brak
Imię: Andrzej

Re: Quasar ARM

Post autor: bakłażan » 23 maja 2018, o 10:28

Panowie ma ktoś może na opylenie KT0803 ??
Miałem gdzieś jeszcze jeden ale za cholerę nie mogę znaleźć :mur:
https://youtu.be/Op4pJV116OE
Stop islamizacji Polski!!!!
Igła
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 59
Rejestracja: 20 kwie 2018, o 21:02
Województwo: Wybierz

Re: Quasar ARM

Post autor: Igła » 26 maja 2018, o 07:54

slawek153 pisze:
18 maja 2018, o 19:02
Soft wgrany trochę się pozmieniało, a teraz tylko testować.
I jak ten soft, potestowałeś?
Awatar użytkownika
slawek153
Kapitan
Kapitan
Posty: 780
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 26 maja 2018, o 08:18

Igła pisze:
26 maja 2018, o 07:54
I jak ten soft, potestowałeś?
Tak, Pin-pointer wygodniejszy z tego co zauważyłem, doszła funkcja stone mask i VDI2 Ogólnie nie wydaje się bardziej wygodny i głębszy w chodzeniu. Ostatnio fantów nazbierałem na pustych miejscówkach, czy to ma coś wspólnego z nowym softem to nie wiem, może ale raczej przypadek i nie chciałbym się tu rozpisywać jak nie jestem pewien.
Awatar użytkownika
bakłażan
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 1035
Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
Województwo: Brak
Imię: Andrzej

Re: Quasar ARM

Post autor: bakłażan » 26 maja 2018, o 08:35

Po co w ogóle zrobił maskę kamieni skoro quasar ich i tak nie widział :hmm: Czy wyłączenie tej maski w miejscu pozbawionym kamieni coś poprawia. Nie wiem, zwiększa zasięg czy cuś. Pytam, bo to ciekawe :hmm:
https://youtu.be/Op4pJV116OE
Stop islamizacji Polski!!!!
Awatar użytkownika
slawek153
Kapitan
Kapitan
Posty: 780
Rejestracja: 9 lip 2017, o 15:49
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Re: Quasar ARM

Post autor: slawek153 » 26 maja 2018, o 08:51

bakłażan pisze:
26 maja 2018, o 08:35
Po co w ogóle zrobił maskę kamieni skoro quasar ich i tak nie widział :hmm: Czy wyłączenie tej maski w miejscu pozbawionym kamieni coś poprawia. Nie wiem, zwiększa zasięg czy cuś. Pytam, bo to ciekawe :hmm:
To jest trudne pytanie odnośnie maskowania kamieni, samemu jestem ciekaw tego. Odnośnie zwiększenia zasięgu została wykryta i poprawiona globalna niepoprawność przetwarzania - niektóre dane nie zostały przetworzone, to mnie najbardziej interesuje w zmianie tego softu. Ciekawostką jest też zmiana wizualna i techniczna przy strojeniu do gruntu i ferrytu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Samoróbki i patenty”