fortune_M 3

Samoróbki i pomysły na własne wykrywacze
rotek23
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Posty: 78
Rejestracja: 11 lis 2017, o 14:03
Województwo: Brak

Re: fortune_M 3

Post autor: rotek23 » 15 wrz 2018, o 12:08

@Roch68 też nie wierzyłem jak co poniektórzy z tego forum pisali że mieli w powietrzu na Quasarze 30cm, walczyłem z tym długo mi w końcu też się udało, i żeby nie było w przyszłym tygodniu postaram sie nagrać filmik, dodam jeszcze że tak naprawdę było z 31cm bo linijka cała w dołek wpadła z zapasem (cewka DD33).
NIKT1313
Porucznik
Porucznik
Posty: 622
Rejestracja: 18 maja 2016, o 09:14
Województwo: Brak

Re: fortune_M 3

Post autor: NIKT1313 » 15 wrz 2018, o 12:32

To wątek o FORTUNIE M3 a nie quasarze..........
Awatar użytkownika
Roch68
CHORAZY
CHORAZY
Posty: 263
Rejestracja: 6 kwie 2013, o 17:52
Województwo: Wybierz

Re: fortune_M 3

Post autor: Roch68 » 15 wrz 2018, o 22:48

Jeżeli tak jest - to bardzo ciekawe i sam się biorę za M3 i to szybko.
No i słusznie Roch Rocha spłodził ...
rotek23
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Posty: 78
Rejestracja: 11 lis 2017, o 14:03
Województwo: Brak

Re: fortune_M 3

Post autor: rotek23 » 20 wrz 2018, o 17:11

Filmik z testu w gruncie zrobiony jednak do niczego się nie nadaje z kilku powodów (min. z rozpędu nie ustawiłem BG :mur: dlatego M3 trochę słabo wypadła, normalnie audio 1gr z 30 cm bez problemu w glebie łyka), jeśli kto chętny zobaczyć to na pw mogę dać link do Chomika, jak tylko znajdę chwilę czasu to nagram tak jak się należy, opisze też zmiany wprowadzone przezemnie w hardware tego sprzętu.
NIKT1313
Porucznik
Porucznik
Posty: 622
Rejestracja: 18 maja 2016, o 09:14
Województwo: Brak

Re: fortune_M 3

Post autor: NIKT1313 » 20 wrz 2018, o 17:27

No pokrótce możesz napisać o tych zmianach w hardware?? tylko nie pisz o parowaniu kondensatorów czy wymianie MPC na AD bo to jest już opisywane wielokrotnie. NO i nagraj film z tego strojenia ferrytu oscyloskopem ........
rotek23
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Posty: 78
Rejestracja: 11 lis 2017, o 14:03
Województwo: Brak

Re: fortune_M 3

Post autor: rotek23 » 20 wrz 2018, o 17:47

Na szybkiego to tak: C33 1uF na pcb Ozzy'ego jest ceramik - u siebie założyłem foliowca (przepustowy Tx), oprócz tego gdzie tylko się dało (gabarytowo się zmieściły) założyłem ksf''y Miflexa (tylko nie te zwykłe ze sprzętu powszechnego użytku a te do zastosowań specjalnych min. w sprzęcie pomiarowym), no i jeszcze trzeba by sprawdzić poprawność działania MCP 602 (na 4szt u mnie 1 działa prawidłowo) i to by chyba było wszystko :)
vepo
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: 1 wrz 2016, o 22:03
Województwo: Lubuskie
Imię: Leszek
Kontakt:

Re: fortune_M 3

Post autor: vepo » 20 wrz 2018, o 22:37

Czesc. Rotek jakbys kiedys chcial odsprzedac te cudeńko to ja jestem 1 w kolejce 😁. Ale podejrzewam, ze i tak zostanie u Ciebie. Pozdrawiam
KrystianPoland
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Posty: 99
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz

Re: fortune_M 3

Post autor: KrystianPoland » 13 paź 2018, o 17:06

Panowie gdzie można dostać płytkę do M3?
Awatar użytkownika
gniewkooo
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 7
Rejestracja: 13 sie 2017, o 15:22
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: fortune_M 3

Post autor: gniewkooo » 17 paź 2018, o 11:30

https://www.youtube.com/channel/UC2HSc8 ... HUWw/about
Nie wiem co aktualnie ma na stanie. Zapytaj.
Albo http://alltech.at.ua user 'bars-simf' to autor fortuny.
Awatar użytkownika
bakłażan
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 1036
Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
Województwo: Brak
Imię: Andrzej
Has thanked: 129 times
Been thanked: 48 times

Re: fortune_M 3

Post autor: bakłażan » 17 paź 2018, o 13:11

These users thanked the author bakłażan for the post:
Waclaw237
Rating: 6.25%
https://youtu.be/Op4pJV116OE
Stop islamizacji Polski!!!!
KrystianPoland
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Posty: 99
Rejestracja: 11 gru 2012, o 13:19
Województwo: Wybierz

Re: fortune_M 3

Post autor: KrystianPoland » wczoraj, o 08:23

Dzięki panowie.
Szukam jeszcze szablonu pod cewkę DD 33
Awatar użytkownika
gniewkooo
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 7
Rejestracja: 13 sie 2017, o 15:22
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: fortune_M 3

Post autor: gniewkooo » 2 min temu

Mam problem z moją M3. W menu inżynieryjnym wartość początkowa pozycji 'B_C' jest na plusie (bez ferrytu). Problem występuję dla każdej z dwóch cewek, jakie posiadam. Czy ktoś z Was wie co może być przyczyną. Ewentualnie poproszę o podpowiedź od czego zacząć diagnostykę bo optycznie wszystko jest ok...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Samoróbki i patenty”