AKA SIGNUM MFT /MFD

Wykrywacze metali innych marek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SaperDębica
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy
Posty: 379
Rejestracja: 31 paź 2012, o 12:09
Województwo: Wybierz
Lokalizacja: Dębica/Rzeszów

AKA SIGNUM MFT /MFD

Post autor: SaperDębica » 21 lut 2019, o 21:03

Jest tu ktoś z Podkarpackiego kto śmiga z takim wykrywaczem?
Aka Signum 7272 MFD
Rutus Alter 71
XP DEUS
White's Spectra
White's 5900 Di Pro SL

Deteknix Xpointer Wader
Romulus
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 14
Rejestracja: 19 lis 2012, o 18:50
Województwo: Małopolskie

Re: AKA SIGNUM MFT /MFD

Post autor: Romulus » 21 lut 2019, o 23:08

A z małopolski może być ?
W czym rzecz ? :piwko:
Awatar użytkownika
SaperDębica
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy
Posty: 379
Rejestracja: 31 paź 2012, o 12:09
Województwo: Wybierz
Lokalizacja: Dębica/Rzeszów

Re: AKA SIGNUM MFT /MFD

Post autor: SaperDębica » 22 lut 2019, o 16:14

CZEŚĆ Robert.
W celu wymiany doświadczeń, co prawda Kraków mi trochę nie po drodze ale mogę do Ciebie zadzwonić później.
Aka Signum 7272 MFD
Rutus Alter 71
XP DEUS
White's Spectra
White's 5900 Di Pro SL

Deteknix Xpointer Wader
Awatar użytkownika
Roch68
ST-CHORAZY
ST-CHORAZY
Posty: 292
Rejestracja: 6 kwie 2013, o 17:52
Województwo: Wybierz

Re: AKA SIGNUM MFT /MFD

Post autor: Roch68 » 11 sie 2019, o 12:50

Cze Panowie, ja też(Małopolska) z AKA 7272MFD chodzę - napiszcie na jakich ustawieniach biegacie, ja generalnie na domyślnych soft mam 2.06, operuję tryb Turbo, gainem 7,8,9 , dzwiek RT-ST, czułość RT 11-12 , ST - 2. Nie mam natomiast problemów ze strojeniem(co często się w AKA zdarza) do gruntu (po małych przeróbkach elektroniki).
No i słusznie Roch Rocha spłodził ...
Romulus
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 14
Rejestracja: 19 lis 2012, o 18:50
Województwo: Małopolskie

Re: AKA SIGNUM MFT /MFD

Post autor: Romulus » 12 sie 2019, o 09:02

Cześć ,
Generalnie fabryczne programy AKA są tak zrobione że bez problemu można na nich szukać i osiągać dobre i bardzo dobre efekty .
Osobiście nigdy nie miałem problemów ze strojeniem AKA do gruntu więc się nie wypowiem . O jakich "małych przeróbkach" elektroniki mówisz ?
Awatar użytkownika
Roch68
ST-CHORAZY
ST-CHORAZY
Posty: 292
Rejestracja: 6 kwie 2013, o 17:52
Województwo: Wybierz

Re: AKA SIGNUM MFT /MFD

Post autor: Roch68 » 14 sie 2019, o 18:42

Ogólnie wymieniłem trochę części na jakościowo lepsze i nic więcej i dodałem filtracje napięcia.
@Romulus na jakich nastawach ty chodzisz?
No i słusznie Roch Rocha spłodził ...
Romulus
St. Szeregowy
St. Szeregowy
Posty: 14
Rejestracja: 19 lis 2012, o 18:50
Województwo: Małopolskie

Re: AKA SIGNUM MFT /MFD

Post autor: Romulus » 18 sie 2019, o 21:22

No to widzę że po "liftingu" masz super sprzet ! Ja chodzę głównie na programie fabrycznym "3" profil filtracji "MM" i dzwieki RTL-ST a cała reszta jest ustawiana w zależności od aktualnie panujących warunków i celu poszukiwań . Na wyniki nie narzekam :-) Moim zdaniem duzo też zalezy od jakosci zestrojenia cewki bo z tym róznie bywa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”