Nowy wykrywacz "Air metal detectors".
- MisterTwister
- PLUTONOWY
- Województwo: Śląskie
Re: Nowy wykrywacz "Air metal detectors".
Czyli mamy zapowiedź czegoś całkiem nowego i unikatowego, przez firmę, która nie ma doświadczenia w dziedzinie produkcji detektorów. To nie najlepiej wróży temu projektowi
Tak się zastanawiam - gdy podczas wykopków w jednym czasie nałożą się sygnały z detekcji unikatowej złotej monety i sygnał sms`a - co wtedy? Albo nie wykopiemy fanta naszego życia albo nie odbierzemy sms`a lub nie daj Boże powiadomienia z fejsa
Tak się zastanawiam - gdy podczas wykopków w jednym czasie nałożą się sygnały z detekcji unikatowej złotej monety i sygnał sms`a - co wtedy? Albo nie wykopiemy fanta naszego życia albo nie odbierzemy sms`a lub nie daj Boże powiadomienia z fejsa
- mlody1975
- ST-SIERZANT
- Województwo: Lubelskie
- Imię: andrzej
Ja używam smartfona jako odbiornika do słuchawek bezprzewodowych oczywiście bez sim i nie mam problemu z szajsbukiem(na którym i tak nie mam konta wystarczy że popatrzę ile to ludziom czsu zabiera ),połączeniami ,smsami
Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć
-
- Mł. Chorąży Sztab.
- Województwo: Wybierz
MisterTwister
Z takim samym bądź większym prawdopodobieństwem możesz machnąć obok tego fanta życia
Każdym innym sprzętem.
I co wtedy?
Zupełnie nic
Będziesz żył szczęśliwie w nieświadomości
Z takim samym bądź większym prawdopodobieństwem możesz machnąć obok tego fanta życia
Każdym innym sprzętem.
I co wtedy?
Zupełnie nic
Będziesz żył szczęśliwie w nieświadomości
-
- PLUTONOWY
A mi osobiście koncepcja się podoba (co nie znaczy że w tym konkretnym wydaniu)
np. zbędny oled w cewce, jakiś kiczowaty stelaż, kolor cewki ;], sposób załączania.
Ale to są detale.
Sam pomysł jest ok.
Dobra sonda + elektronika w środku + dobry moduł radiowy
Wyeliminowanie opóźnień do minimum
Smarfon który ma duże możliwości obliczeniowe (i nie tylko) do przetwarzania informacji.
Czyli filtry cyfrowe i obróbka sygnału itd.
Obecnie baterie w srajfonach wytrzymują długie katowania. Z poziomu oprogramowania można konfigurować sporo pod kątem oszczędzania energii - zresztą nowe procki mają już to w sobie. Również zadne sms, powiadomienia i inne bzdety z FB nie są groźbą gdyż można to ogarnąć programowo i się nie denerwować.
Oprogramowanie jak poprzednik napisał ogólne dostępne do modyfikacji pozawalało by stale ulepszać software.
I dawałoby pole do popisu osobom będącym w temacie porgramowania i pogłębiania swej wiedzy.
Można by z tego stworzyć całkiem fajny sprzęcik o możliwościach jakie dają klocki za dużo grubsze pieniądze.
Cewkę do plecaka z jakimś mega zgrabnym lekkim patykiem.
Srajfona każdy w kieszeni ma , jak się nadarzy okazja szybko wypakować i przy okazji zwiedzić jakieś fajne pole.
( W sam raz na dzisiejsze czasy)
Na Deusa wiele osób narzeka , zasięgi, słabe wsparcie producenta.
Ale mimo to (choć są lepsze sprzęty na świecie) wiele osób go używa i chwali przede wszystkim za kulturę pracy i mobilność.
Coś w tym jest i do tego powinny dążyć konstrukcje.
np. zbędny oled w cewce, jakiś kiczowaty stelaż, kolor cewki ;], sposób załączania.
Ale to są detale.
Sam pomysł jest ok.
Dobra sonda + elektronika w środku + dobry moduł radiowy
Wyeliminowanie opóźnień do minimum
Smarfon który ma duże możliwości obliczeniowe (i nie tylko) do przetwarzania informacji.
Czyli filtry cyfrowe i obróbka sygnału itd.
Obecnie baterie w srajfonach wytrzymują długie katowania. Z poziomu oprogramowania można konfigurować sporo pod kątem oszczędzania energii - zresztą nowe procki mają już to w sobie. Również zadne sms, powiadomienia i inne bzdety z FB nie są groźbą gdyż można to ogarnąć programowo i się nie denerwować.
Oprogramowanie jak poprzednik napisał ogólne dostępne do modyfikacji pozawalało by stale ulepszać software.
I dawałoby pole do popisu osobom będącym w temacie porgramowania i pogłębiania swej wiedzy.
Można by z tego stworzyć całkiem fajny sprzęcik o możliwościach jakie dają klocki za dużo grubsze pieniądze.
Cewkę do plecaka z jakimś mega zgrabnym lekkim patykiem.
Srajfona każdy w kieszeni ma , jak się nadarzy okazja szybko wypakować i przy okazji zwiedzić jakieś fajne pole.
( W sam raz na dzisiejsze czasy)
Na Deusa wiele osób narzeka , zasięgi, słabe wsparcie producenta.
Ale mimo to (choć są lepsze sprzęty na świecie) wiele osób go używa i chwali przede wszystkim za kulturę pracy i mobilność.
Coś w tym jest i do tego powinny dążyć konstrukcje.
- mistrzzen
- KAPRAL
- Województwo: Podkarpackie
Współpraca z telefonem i gps w nim zawartym mogło by być czymś naprawdę wygodnym np. zapis miejsca znajdki jednym kliknięciem lub obszar który już przebadaliśmy. Miejmy nadzieję, że twórcy wpadną na taki pomysł.
-
- Major
- Województwo: Brak
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 12 times
Fantazja przynajmniej jeżeli chodzi o ten wynalazek. Żeby nie było ale sądząc po opisach konstrukcji to telefon służy raczej jako WYŚWIETLACZ VDI - o jakichś obróbkach czy ustawieniach jak w deusie można zapomnieć. Generalnie w KRECIE - wykrywacz KROT - już też można podpiąć moduł bluetooth i też działa VDI na wyświetlaczu telefonu i to za 100zł czy tam 200zł w sumie. . Fakt niestety nie jest cały wykrywacz w cewce ale.... Generalnie umieszczenie wykrywki w cewce bez LCD jest wykonalne dla wiekszości wykrywaczy DIY - np. Taki quasar arm - płytka może być -maciupka z LCD a co dopiero BEZ. Zresztą stawiam na podobną konstrukcje w tym przypadku bo CPU ten sam... A jak to się sprawdzi to jak zawsze wyjdzie w praniu...
- Rating: 5.56%
- viwaldi
- Porucznik
Co producent, co model to inne procki, pamieci, kolejne andki i kolejne mody androida... To az sie prosi o klopoty. Predziej smartfon bedzie robil za vdi, audio i bedzie dobrze jak doloza tracking gps (np wykorzystujac openstreetmap.org).aothunterpl pisze: ↑11 lut 2018, o 15:25...Smarfon który ma duże możliwości obliczeniowe (i nie tylko) do przetwarzania informacji. Czyli filtry cyfrowe i obróbka sygnału itd...
- slawek153
- Generał Dywizji
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Sławek
Kolega NIKT1313 Dobrze Gada, a wie co mówi bo już nie jeden wykrywacz złożył i ma spore doświadczenie w tym temacie.NIKT1313 pisze: ↑11 lut 2018, o 17:54Fantazja przynajmniej jeżeli chodzi o ten wynalazek. Żeby nie było ale sądząc po opisach konstrukcji to telefon służy raczej jako WYŚWIETLACZ VDI - o jakichś obróbkach czy ustawieniach jak w deusie można zapomnieć. Generalnie w KRECIE - wykrywacz KROT - już też można podpiąć moduł bluetooth i też działa VDI na wyświetlaczu telefonu i to za 100zł czy tam 200zł w sumie. . Fakt niestety nie jest cały wykrywacz w cewce ale.... Generalnie umieszczenie wykrywki w cewce bez LCD jest wykonalne dla wiekszości wykrywaczy DIY - np. Taki quasar arm - płytka może być -maciupka z LCD a co dopiero BEZ. Zresztą stawiam na podobną konstrukcje w tym przypadku bo CPU ten sam... A jak to się sprawdzi to jak zawsze wyjdzie w praniu...
-
- Major
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 12 times
Eeee dzięki za uznanie ale tu na forum jest wieeeeeeeeeeeeeeeeeeelu co to zęby zjadło i zna się na składaniu 100000 więcej razy niż moja skromna osoba (długo by wymieniać .......) ja jestem amatorem który dzięki bytności tu wiele się nauczył..... (nio chyba że to sarkazm a to inna para kaloszy... .)
To są moje skromne przemyślenia - bo jak mówiłem nie bardzo wierzę w obróbkę sygnału w telefonie (chciałbym się mylić) . Fajnie by było się tym pobawić - bo istotne jeszcze zasilanie itp itd - o komforcie stelaża nie wspomnę. O zasilaniu i włączaniu magnesem które trąca amatorką już pisałem i ja i kolega @aothunterpl. A co do reszty cóż......
To są moje skromne przemyślenia - bo jak mówiłem nie bardzo wierzę w obróbkę sygnału w telefonie (chciałbym się mylić) . Fajnie by było się tym pobawić - bo istotne jeszcze zasilanie itp itd - o komforcie stelaża nie wspomnę. O zasilaniu i włączaniu magnesem które trąca amatorką już pisałem i ja i kolega @aothunterpl. A co do reszty cóż......
- slawek153
- Generał Dywizji
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Sławek
No nie taka skromna osoba, czytam twoje posty,traktuje je z wielkim uznaniem i gratuluje wiedzy
- nova
- ST-KAPRAL
- Województwo: Łódzkie
- Has thanked: 107 times
- Been thanked: 23 times
Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Po rozmowie z producentem wiem że to wersja testowa, szuka inwestora. Gotowego wyrobu można się spodziewać na rynku za ok. sześć miesięcy. Czy i co zmieni się do tego czasu zobaczymy. Jeśli będziecie chętni to spróbuję załatwić model testowy.
Serca jednak nie da się oszukać.
-
- PLUTONOWY
Tu byś się zdziwił każdy nowszy "srajfonik" ma wpakowanego dużo lepszego i wydajniejszego procka niż np. Rutus Alter , który przecież ma spore możliwości na procku ARM.viwaldi pisze: ↑11 lut 2018, o 20:02Co producent, co model to inne procki, pamieci, kolejne andki i kolejne mody androida... To az sie prosi o klopoty. Predziej smartfon bedzie robil za vdi, audio i bedzie dobrze jak doloza tracking gps (np wykorzystujac openstreetmap.org).aothunterpl pisze: ↑11 lut 2018, o 15:25...Smarfon który ma duże możliwości obliczeniowe (i nie tylko) do przetwarzania informacji. Czyli filtry cyfrowe i obróbka sygnału itd...
Przecież aktualnie masz jak to mówisz różną konfigurację sprzetów, aplikacje chodzą każdemu na fonie bez względu na wersje.
(obsługa różnych peryferii i modułów zależy od programisty)
Jest coś takiego jak lista zalecanej konfiguracji (minimalnych wymagań do uruchomienia programu))
Android to tylko platforma.
Kwestia oprogramowania kompatybilnego wstecz i w wzwyż, a to nie problem.
Prędzej czy później takowy twór wyjdzie pytanie tylko jaką koncepcje obierze autor.
Możliwości spore -- ogranicza nas tylko pomysłowość programisty.
- Roch68
- Mł. Chorąży Sztab.
Jeżeli to chodzi po BT to musi być to wysoka wersja bo inaczej opóźnienia w sygnale uniemożliwią w ogóle użytkowanie takiego detektora to po pierwsze i tu byle szajsung nie będzie robił.
Jeżeli chodzi o oprogramowanie to tak jak już napisał tu ktoś brak doświadczenia w konstruowaniu detektora wyklucza dobrze dobraną logikę takiego softu a co za tym idzie skuteczności działania.
Sam pomysł jest super tylko potrzeba kilku czynników żeby to wypaliło - idea open source to by było coś rzeczywiście ciekawego - producenci wykrywek mogliby mocno dostać po kieszeni..
Jeżeli chodzi o oprogramowanie to tak jak już napisał tu ktoś brak doświadczenia w konstruowaniu detektora wyklucza dobrze dobraną logikę takiego softu a co za tym idzie skuteczności działania.
Sam pomysł jest super tylko potrzeba kilku czynników żeby to wypaliło - idea open source to by było coś rzeczywiście ciekawego - producenci wykrywek mogliby mocno dostać po kieszeni..
[URL=https://matchnow.life]Verified Ladies[/URL]
- Igła
- St. Chorąży Sztabowy
Szoszony już sprzedają to od jesieni
https://www.kickstarter.com/projects/ai ... etal-detec
video:https://v.kickstarter.com/1580849963_ca ... 4_high.mp4
blob:https://www.kickstarter.com/41e71798-c2 ... 100fbbbf76
https://www.kickstarter.com/projects/ai ... etal-detec
video:https://v.kickstarter.com/1580849963_ca ... 4_high.mp4
blob:https://www.kickstarter.com/41e71798-c2 ... 100fbbbf76
-
- Szeregowy
Wiem.....wlasnie z tego powodu mam czarne tlo.
————————————————————————————————
Swarovski Necklace Costco
————————————————————————————————
Swarovski Necklace Costco