Quasar ARM

Samoróbki i pomysły na własne wykrywacze
cx maniak
CHORAZY
CHORAZY
Posty: 252
Rejestracja: 17 mar 2013, o 20:30
Województwo: Wybierz
Imię: Tadeusz
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował : 15
Podziękowań: 41

Re: Quasar ARM

Postautor: cx maniak » 13 gru 2016, o 23:11

Ja również wgrałem najnowszy wsad pomimo braku dodatkowych bajerów na moim pcb. Rzeczywiście wykrywacz jest jakby spokojniejszy, mogę zjechać z progiem czułości o 2 oczka w dół. Może to moje subiektywne odczucie, ale jakby też trochę zasięg się zwiększył ( porównując z softem 2.1.10 :hmm:
A tak z innej beczki wykonałem próbnie nowy panel do Quasara. Na wschodzie niektórzy robią w barwach czarno-czerwonych ( jaka to flaga tłumaczyć nie muszę ). Więc ja zrobiłem o tak :polska:
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Edek HM, Chance PI, Kret 2, Fortuna-M na ukończeniu, Quasar ARM .
kaktus
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 66
Rejestracja: 31 gru 2012, o 10:17
Województwo: Lubelskie
Lokalizacja: Chełm
Podziękowań: 6

Re: Quasar ARM

Postautor: kaktus » 14 gru 2016, o 08:10

A co wy wszyscy z tą obudową z80 ? :) widzę że trzeba złamać zasadę i zrobić inaczej :) ale kolorki oki :polska:
Był : BFO, ALL1 M, Teknetics Delta, Omega, XLT, Jest: Eldorado smd + Teknetics Digitek 13"DD+ Xpointer+ Quasar Arm
Awatar użytkownika
bakłażan
Podpułkownik
Podpułkownik
Posty: 930
Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
Województwo: Brak
Imię: Andrzej
Podziękował : 82
Podziękowań: 33

Re: Quasar ARM

Postautor: bakłażan » 14 gru 2016, o 08:39

Ogólnie to fajna sprawa z tą obudową, bo sprzęt kompaktowy. Spokojnie w plecak się mieści a sama elektronika w tej obudowie do kielni się chowa. Jedyne co nie za bardzo wygląda to ten uchwyt od rurek CO.
Fajny uchwycik kolunie z ukrainy robią. Bądź kupują
NIKT1313
Porucznik
Porucznik
Posty: 501
Rejestracja: 18 maja 2016, o 09:14
Województwo: Brak
Podziękował : 22
Podziękowań: 53

Re: Quasar ARM

Postautor: NIKT1313 » 14 gru 2016, o 10:37

@kaktus - jak używa się płytek od @ozzypcb czyli Siergieja z ukrainy to są one przewidziane pod dany typ obudowy - wiec po co kombinować - kupuje się tę pod którą płytka robiona i sprawa z głowy. Ale spokojnie niedługo bedzie wysyp QuasarówArm pod obudowę Gainta 1910 :D:D
kaktus
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 66
Rejestracja: 31 gru 2012, o 10:17
Województwo: Lubelskie
Lokalizacja: Chełm
Podziękowań: 6

Re: Quasar ARM

Postautor: kaktus » 14 gru 2016, o 13:13

Może i tak widziałem tylko na zdjęciach z80 ale wydaje mi się że na szerokości mozna ,,urwać" 1,5 centymetra ja zrobię obudowę na styk wizualnie wyświetlacz powinien wydawać się większy , jak coś wydłubię zapodam fotki do wglądu :)
Był : BFO, ALL1 M, Teknetics Delta, Omega, XLT, Jest: Eldorado smd + Teknetics Digitek 13"DD+ Xpointer+ Quasar Arm
Awatar użytkownika
bakłażan
Podpułkownik
Podpułkownik
Posty: 930
Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
Województwo: Brak
Imię: Andrzej
Podziękował : 82
Podziękowań: 33

Re: Quasar ARM

Postautor: bakłażan » 14 gru 2016, o 16:00

Zamontowałem właśnie nadajnik fm do swojego quasara. Nie stety po włączeniu nadajnika sprzęt jest nie stabilny :sad: z czułości 4 trzeba dać na 14. Być może powinienem w innym miejscu tę płytuchnę z nadajnikiem umiejscowić :hmm: . Może zbyt blisko wejścia Rx. Druga sprawa to straszne szumy są w słuchawkach. Nie jest to czysty dzwięk jak powinien.
NIKT1313
Porucznik
Porucznik
Posty: 501
Rejestracja: 18 maja 2016, o 09:14
Województwo: Brak
Podziękował : 22
Podziękowań: 53

Re: Quasar ARM

Postautor: NIKT1313 » 14 gru 2016, o 17:23

Z czego brałeś KT803L? daj model transmitera- no i generalnie płytkę dałbym wszędzie ale nie przy nadajniku :D
Awatar użytkownika
bakłażan
Podpułkownik
Podpułkownik
Posty: 930
Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
Województwo: Brak
Imię: Andrzej
Podziękował : 82
Podziękowań: 33

Re: Quasar ARM

Postautor: bakłażan » 14 gru 2016, o 17:37

Też tak myślę, że nie potrzebnie w tym miejscu. No ale ciekawość przewyższyła myślenie :brecht: . Co do transmitera to modelu nie znam. Buchnąłem kumplowi z auta :D . Podobno kupiony był ze dwa lata w tył, a przedniego panela już nie było. Zdjęcie płytki mam tylko. Transmiter z wyglądu identyczny jak te po 10zł z allegro.
rkobra
MLODSZY CHORAZY
MLODSZY CHORAZY
Posty: 238
Rejestracja: 7 sty 2016, o 19:44
Województwo: Wybierz
Podziękował : 21
Podziękowań: 15

Re: Quasar ARM

Postautor: rkobra » 14 gru 2016, o 19:08

Ja zanlazłem w gratach coś takiego, niestety kość nie ma oznaczeń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
pppp
SIERZANT SZTABOWY
SIERZANT SZTABOWY
Posty: 188
Rejestracja: 26 wrz 2016, o 19:07
Województwo: Brak
Podziękował : 1
Podziękowań: 12

Re: Quasar ARM

Postautor: pppp » 14 gru 2016, o 19:16

Wez datasheeta i porownaj z plyta
------------------------------------------------
2nd Chance PI, Quasar ARM, Quasar AVR

Sprzedam ukończony i sprawny blok Quasar AVR
cx maniak
CHORAZY
CHORAZY
Posty: 252
Rejestracja: 17 mar 2013, o 20:30
Województwo: Wybierz
Imię: Tadeusz
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował : 15
Podziękowań: 41

Re: Quasar ARM

Postautor: cx maniak » 15 gru 2016, o 00:46

kaktus pisze:A co wy wszyscy z tą obudową z80

Ja nie miałem właściwie wyboru, pcb w tym egzemplarzu było ściśle projektowane pod Z80, te Ozzego można już próbować gdzie indziej upchać.
bakłażan pisze:Jedyne co nie za bardzo wygląda to ten uchwyt od rurek CO

To fakt, taka prowizorka jest na razie. Trzeba by coś z czarnego plastyka wyfrezować :hmm:
bakłażan pisze:Zamontowałem właśnie nadajnik fm do swojego quasara. Nie stety po włączeniu nadajnika sprzęt jest nie stabilny :sad: z czułości 4 trzeba dać na 14. Być może powinienem w innym miejscu tę płytuchnę z nadajnikiem umiejscowić :hmm: . Może zbyt blisko wejścia Rx. Druga sprawa to straszne szumy są w słuchawkach. Nie jest to czysty dzwięk jak powinien.

A spróbuj @Bakłażan dziada za ekranować, albo odsuń dalej od płytki. Choć w sumie może równie dobrze siać po linii zasilania. Co do szumów, to po tych tanich transmiterach cudów nie ma co oczekiwać. Ja swego czasu testowałem na BT 3.0. Dźwięk bez skazy, wręcz Hi-Fi, ale niestety są za to lekkie opóźnienia. Trzeba by kupić z BT 4.0. Mam taki moduł w kompie, i praktycznie lagi nie występują.

Ja do swojego Kwasiora dobuduję jeszcze pewnie przystawkę regulacji prądu TX. Kurcze sondę DD25 skończyłem to śniegu dosypało ech... A mam taką fajną miejscówkę na moniaki różne, zaśmieconą strasznie złomem różnorakim. Na najszybszym filtrze bym nakosił fantów że hej.
Pozdrawiam.
Edek HM, Chance PI, Kret 2, Fortuna-M na ukończeniu, Quasar ARM .
kaktus
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 66
Rejestracja: 31 gru 2012, o 10:17
Województwo: Lubelskie
Lokalizacja: Chełm
Podziękowań: 6

Re: Quasar ARM

Postautor: kaktus » 15 gru 2016, o 07:53

Może ktoś robił zasilanie na litowo jonowym 18650 4,2v i zna czas pracy na jednej sztuce ?


Bakłażan kiedyś pytałeś o większy wyświetlacz przez przypadek znalazłem ale ten chyba za duży
Obrazek
Był : BFO, ALL1 M, Teknetics Delta, Omega, XLT, Jest: Eldorado smd + Teknetics Digitek 13"DD+ Xpointer+ Quasar Arm
Awatar użytkownika
bakłażan
Podpułkownik
Podpułkownik
Posty: 930
Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
Województwo: Brak
Imię: Andrzej
Podziękował : 82
Podziękowań: 33

Re: Quasar ARM

Postautor: bakłażan » 15 gru 2016, o 08:28

kaktus pisze:Może ktoś robił zasilanie na litowo jonowym 18650 4,2v i zna czas pracy na jednej sztuce ?


Bakłażan kiedyś pytałeś o większy wyświetlacz przez przypadek znalazłem ale ten chyba za duży
Obrazek


Ja jak widać na zdjęciu w swoim quasarze mam aku od tel.kom 2330mAh po naładowaniu do 4.2V i po 4 godzinach chodzenia napięcie mam 3.8V. Tak że śmiało jeszcze można pomykać w terenie.

Kolego a jakie wymiary ma ten wyświetlacz?? To nie jest przypadkiem ten kolos 122mm x 44mm ??
kaktus
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 66
Rejestracja: 31 gru 2012, o 10:17
Województwo: Lubelskie
Lokalizacja: Chełm
Podziękowań: 6

Re: Quasar ARM

Postautor: kaktus » 15 gru 2016, o 08:37

To 1602L jak dobrze widzę 122mm . O to moje 18650-26h samsung mają 2600mah-24h będą idealne ogólnie polecam je bardzo wydajne cena 12...15zł.
Był : BFO, ALL1 M, Teknetics Delta, Omega, XLT, Jest: Eldorado smd + Teknetics Digitek 13"DD+ Xpointer+ Quasar Arm
NIKT1313
Porucznik
Porucznik
Posty: 501
Rejestracja: 18 maja 2016, o 09:14
Województwo: Brak
Podziękował : 22
Podziękowań: 53

Re: Quasar ARM

Postautor: NIKT1313 » 15 gru 2016, o 09:28

Pierwszy lepszy akumulator od laptopa ''uszkodzony'' i masz tych ogniw 6 -9 w 80% sprawnych . Kiedyś z ciekawości rozebrałem 20 takich baterii i z 120 ogniw sprawnych było 106 :D Nie pisze -bo zaraz się larum podniesie :brecht: - że wszystkie jak nowe ale sprawne czytaj trzymały pojemność i ładowały się normalnie- pojemności różne ale średnio 60-80% nominału.

Wróć do „Samoróbki i patenty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: sobel230, tigerek3 i 3 gości