tesoro

Wykrywacze metali marki Tesoro
aragain
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 25
Rejestracja: 16 wrz 2013, o 20:58
Województwo: Wybierz

Re: tesoro

Post autor: aragain » 9 kwie 2017, o 07:18

Zgadzam się z kolegą Zeus .Dodał bym jeszcze , że jest lekki.
Awatar użytkownika
Zeus
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 32
Rejestracja: 3 kwie 2017, o 20:17
Województwo: Świętokrzyskie

Re: tesoro

Post autor: Zeus » 9 kwie 2017, o 09:31

Przeksplorator pisze:Sprzedałem koledze optimę z małą dd i zastanawiam się nad jakimś analogiem, nie przeszkadza mi brak wyświetlacza jeśli ktoś uważa to za wadę.
Wiesz jak jest...Jedni nie wyobrażają sobie wykrywacza bez telewizorka ;) Lenistwo?Zapewne. :)
Awatar użytkownika
viwaldi
Porucznik
Porucznik
Posty: 540
Rejestracja: 13 sie 2014, o 10:44
Województwo: Wybierz

Re: tesoro

Post autor: viwaldi » 9 kwie 2017, o 10:32

Zeus pisze:...Jedni nie wyobrażają sobie wykrywacza bez telewizorka ;) Lenistwo? Zapewne. :)
Niekoniecznie lenistwo. Po prostu lcd daje dodatkowe info o tym co masz pod cewka. Dla mnie im wiecej info tym lepiej. Nie musze caly czas sledzic lcd ale lubie miec dodatkowa mozliwosc. Bardzo podobalo mi sie w proximie: zelazo wyciete w dyskryminacji nadal sygnalizowane bylo na lcd gdy glosnik milczal. Wtedy bez grzebaniach w usawieniach jest info o np duzym zelazie i mozna zdecydowac czy kopac. Bez lcd z ustawiona dyskryma nawet nie wiesz ze cos duzego minales.
Awatar użytkownika
Zeus
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 32
Rejestracja: 3 kwie 2017, o 20:17
Województwo: Świętokrzyskie

Re: tesoro

Post autor: Zeus » 9 kwie 2017, o 20:13

Fakt viwaldi.Ja tez uzywam z telewizorkiem :) Ale np.Tejon uzbrojony w snajperke 5" wyczynia cuda na śmietniku.I wydaje mi się ze własnie analogi są duzo lepsze tam gdzie trzeba wyłuskiwać kolor wśród żelaza...
mareczek1975
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 62
Rejestracja: 12 lut 2017, o 13:23
Województwo: Małopolskie
Imię: Marek

Re: tesoro

Post autor: mareczek1975 » 5 paź 2018, o 05:52

Witam wszystkich.Kupiłem tesoro cibole z dorobionym balansem gruntu,potencjometr wieloobrotowy.Czy ktoś mógł by mi pomóc i opisać krok po kroku jak się stroi do gruntu ten wykrywacz?
Awatar użytkownika
viwaldi
Porucznik
Porucznik
Posty: 540
Rejestracja: 13 sie 2014, o 10:44
Województwo: Wybierz

Re: tesoro

Post autor: viwaldi » 5 paź 2018, o 08:44

Tu masz opis modyfikacji -> https://static.secure.website/wscfus/62 ... ce_mod.pdf
A tu strojenie do gruntu na podstawie vaquero -> https://youtu.be/SjXq4sHTS_Y

1. Sensitivity na 9-10
2.Tryb all metal.
3.Treshold mniej więcej na połowie. Tak, aby próg był trochę słyszalny.
4.pompujesz w góre i w dół wykrywaczem , od2-15 cm nad ziemię i regulujesz ground balance w taki sposób, aby dzwięk był jaknajbardziej równy i nie miał odchyłów ( nie wzmagałsię ani nie cichnął.)
5. Pamietaj aby stroic wykrywacz na czystym terenie.
http://www.pasja-eksploracja.com/forum/ ... do-gruntu/
mareczek1975
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 62
Rejestracja: 12 lut 2017, o 13:23
Województwo: Małopolskie
Imię: Marek

Re: tesoro

Post autor: mareczek1975 » 5 paź 2018, o 22:01

Tryb all metal,czyli ten czerwony przycisk mieć wciśnięty w trakcie strojenia?
Awatar użytkownika
viwaldi
Porucznik
Porucznik
Posty: 540
Rejestracja: 13 sie 2014, o 10:44
Województwo: Wybierz

Re: tesoro

Post autor: viwaldi » 6 paź 2018, o 10:51

Podalem ci link do yt gdzie dokladnie widac co i jak ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tesoro”