Zasilanie Teknetics delta 4000

Wykrywacze metali marki Teknetics
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dumadar
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 61
Rejestracja: 21 kwie 2015, o 14:35
Województwo: Zachodniopomorskie
Imię: Marcin
Lokalizacja: Ziemia Drawska

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: Dumadar » 21 kwie 2015, o 22:45

Witam
Standardowo wykrywacz teknetics delta 4000 zasilany jest napięciem 9V. Używam zwykłych baterii, niestety wystarczają na 4-5 godzin spacerów. Czy do zasilania powyższego wykrywacza nada się taki oto akumulator: http://azteko.pl/9-6-v-c-13_15.html?
Zastanawia mnie jednak, czy napięcie 9,6V nie będzie szkodliwe dla tego wykrywacza?
http://tempelburg.pl/
Teknetics Delta 4000 >>> Rutus Argo v3 DD 29 >>> Nokta Fors Relic >>> Rutus Alter 71 DD28+CC23+MAS13,5"
damianekstn
Porucznik
Porucznik
Posty: 681
Rejestracja: 6 mar 2014, o 18:56
Województwo: Wybierz
Lokalizacja: Lubelskie

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: damianekstn » 21 kwie 2015, o 22:47

4-5 na zwyklej?To bardzo slaby wynik.A jaka cewka? Mi wytrzyma na zwyklych okolo 7-9 h na 13".
Awatar użytkownika
Dumadar
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 61
Rejestracja: 21 kwie 2015, o 14:35
Województwo: Zachodniopomorskie
Imię: Marcin
Lokalizacja: Ziemia Drawska

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: Dumadar » 21 kwie 2015, o 23:03

Standardowa 8". Po 4-5 godzinach mam jedną kreseczkę. Zwykła, najtańsza 9V bateria.
http://tempelburg.pl/
Teknetics Delta 4000 >>> Rutus Argo v3 DD 29 >>> Nokta Fors Relic >>> Rutus Alter 71 DD28+CC23+MAS13,5"
damianekstn
Porucznik
Porucznik
Posty: 681
Rejestracja: 6 mar 2014, o 18:56
Województwo: Wybierz
Lokalizacja: Lubelskie

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: damianekstn » 21 kwie 2015, o 23:50

A czyli raczej normalnie. Myslalem ze do calkowitego padniecia.
Awatar użytkownika
Dumadar
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 61
Rejestracja: 21 kwie 2015, o 14:35
Województwo: Zachodniopomorskie
Imię: Marcin
Lokalizacja: Ziemia Drawska

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: Dumadar » 22 kwie 2015, o 08:27

Zgadza się, tylko delta wariuje na tak niskim poziomie baterii. Stąd moje pytanie odnośnie akumulatorków 9,6v.
Nadal czekam na odpowiedź :polska:
http://tempelburg.pl/
Teknetics Delta 4000 >>> Rutus Argo v3 DD 29 >>> Nokta Fors Relic >>> Rutus Alter 71 DD28+CC23+MAS13,5"
Awatar użytkownika
tosshiro
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Posty: 81
Rejestracja: 6 wrz 2014, o 08:16
Województwo: Mazowieckie
Imię: Pawel
Lokalizacja: Wołomin

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: tosshiro » 26 kwie 2015, o 20:17

Ja używam akumulatorków Varta, kupiłem na allegro i non stop są naładowane na 9,6 jedyne co zauważyłem że pierwsze 10 minut po włożeniu nowego jakby się bardziej wzbudzała.
Sam Akumulator zarówno na 8 jak i 11 DD starcza mi na jakieś 10 h minimum. Ładuje dopiero jak zostanie 1 kreska bo wtedy oszukuje.
Wcześniej miałem aku Energizer koszt circa 40 zł niby tez ładowany do 9,6v ale wydaje mi się że trzyma krócej gdzieś o połowę, może po prostu wadliwy egzemplarz. :detektyw:
Nie zbieram monet i guzików bo zostawiam dla was :)
Moglibyście zostawić mi mausera jak ktoś nie zbiera :D
Awatar użytkownika
Sniper
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 37
Rejestracja: 11 sty 2014, o 20:36
Województwo: Wybierz

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: Sniper » 3 cze 2015, o 19:23

zakupiłem na allegro wynalazek 9,6 i ładowarkę do niego idąc za myślą że większe napięcie to większy zasięg nawet pisałem do proscana jak sie nie mylę. Mówili że śmiało można że jest tam zapezpieczenie przeciw dużym napięciom. I miałem po jednym ładowaniu na wieeeele wyjazdów i nieraz wykrywka w aucie przez całe tygodnie ale później akumulatorek nie dał się wcale naładować.
W elektronicznym mówił że nie da się upachać ileś tam ogniw czy coś tam że to ściema. Chodze na zwykłum akumulatorku z napięciem chyba 8,6v bo nigdy nie mają 9V tj paluszki 1,2V i tez na kilka długich wyjazdów
piotrkusiu
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL
Posty: 61
Rejestracja: 13 paź 2014, o 22:56
Województwo: Warmińsko-Mazurskie

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: piotrkusiu » 9 lip 2015, o 05:10

Z deltą używałem baterii Varta 9V. Starczały na jakieś 3 wypady po kilka godzin. Miałem też dwa aku- jeden 9V i drugi 9,6V. Różniły się prądem rozładowania. Na 9,6V Delta pracowała do końca stabilnie na pełnym zasięgu a na zwykłym pod koniec potrafiła brać płycej.
silvvester
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: 12 lip 2015, o 14:14
Województwo: Mazowieckie

Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: silvvester » 12 lip 2015, o 15:01

Sniper pisze:zakupiłem na allegro wynalazek 9,6 i ładowarkę do niego idąc za myślą że większe napięcie to większy zasięg nawet pisałem do proscana jak sie nie mylę. Mówili że śmiało można że jest tam zapezpieczenie przeciw dużym napięciom. I miałem po jednym ładowaniu na wieeeele wyjazdów i nieraz wykrywka w aucie przez całe tygodnie ale później akumulatorek nie dał się wcale naładować.
W elektronicznym mówił że nie da się upachać ileś tam ogniw czy coś tam że to ściema. Chodze na zwykłum akumulatorku z napięciem chyba 8,6v bo nigdy nie mają 9V tj paluszki 1,2V i tez na kilka długich wyjazdów

Akumulatory nie są przystosowane do tak głębokiego rozładowania. W baterii akumulatorów siedzi prawdopodobnie 8 ogniw 1,2V, jak nie dopuścisz do spadku napięcia <8V, to akumulator długo posłuży. Podłącz zasilacz do wykrywacza, ustaw 8V, zobacz ile kresek "zasilania" pokazuje wykrywacz i pilnuj aby wyjąć aku. Wykrywacz doi baterie do końca, z aku nie wolno tak robić.
Awatar użytkownika
Sniper
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 37
Rejestracja: 11 sty 2014, o 20:36
Województwo: Wybierz

Re: Zasilanie Teknetics delta 4000

Post autor: Sniper » 22 sie 2015, o 20:19

Ja już śmigam z Deltą 5 lat na różnych cewkach. Zakupiłem ten cudowny akumulatorek 9,6V co elektonicy w sklepie mówil że to niemożliwe że nieda się upchać tyle ogniw itd. Niestety go zgubiłem - teraz zakupiłem koszyczek na 6 paluszków podepne i zobaczę ile pobiegam. Jak mam zasilanie na akumutatorku 8,4 V to się zastanawiam nad zasięgiem - bo niskie napięcie itd, Jak zmierzyć pobór prądu w nim ( jestem laikiem) koledzy w Proksimach to mają koszyczki paluszków na sezon nieraz :o
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teknetics”