Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Wykrywacze metali marki Whites
ODPOWIEDZ
Bombardiero7
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 30
Rejestracja: 2 sty 2016, o 21:15
Województwo: Łódzkie

Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: Bombardiero7 » 12 kwie 2016, o 20:52

Witam,
Panowie posiadam whites xlt i trochę mam problemy wzbudza się jak szalony! Jest to sprzęt urzywany wiec nie wiem czy to moja wina czy wykrywacza.
Jest ktoś z Trójmiasta kto posiada dany wykrywacz? chciał bym się spotkać potestować.
Pozdrawiam
Darek
marekgti
ST.SIERZANT-SZTABOWY
ST.SIERZANT-SZTABOWY
Posty: 214
Rejestracja: 30 mar 2015, o 23:21
Województwo: Mazowieckie
Imię: Marek

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: marekgti » 16 kwie 2016, o 18:35

może za wysokie nastawy stosujesz :hmm:
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Posty: 3032
Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.
Lokalizacja: na zachód od Wisły

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: explokera » 16 kwie 2016, o 20:09

A czytałeś instrukcję obsługi dobrze?
Dział strojenie do gruntu masz opanowany ?
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Bombardiero7
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 30
Rejestracja: 2 sty 2016, o 21:15
Województwo: Łódzkie

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: Bombardiero7 » 16 kwie 2016, o 20:38

Panowie kupiłem instrukcje w ProScanie i przeczytalem ją kilkukrotnie.
Strojenie auto, preamp gain nie moge dać wiecej niż 4
A pozatym 60 zł za instrukcje!!
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Posty: 3032
Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.
Lokalizacja: na zachód od Wisły

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: explokera » 16 kwie 2016, o 21:04

Nie pomyliłeś kolejności czynności ?
Najpierw stroisz potem ustawiasz PG?
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Bombardiero7
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 30
Rejestracja: 2 sty 2016, o 21:15
Województwo: Łódzkie

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: Bombardiero7 » 16 kwie 2016, o 21:39

Ja robie tak ustawiam wszystkie parametry wciskam spusty potem enter i strojenie gora enter pikniecie czyli ok grunt enter pikniecie gotowe.
marekgti
ST.SIERZANT-SZTABOWY
ST.SIERZANT-SZTABOWY
Posty: 214
Rejestracja: 30 mar 2015, o 23:21
Województwo: Mazowieckie
Imię: Marek

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: marekgti » 16 kwie 2016, o 21:50

a parametr ac? cewkę masz na grubym czy cienkim kablu? czy problem występuje też na fabrycznych programach?
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Posty: 3032
Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.
Lokalizacja: na zachód od Wisły

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: explokera » 16 kwie 2016, o 21:54

explokera pisze:Nie pomyliłeś kolejności czynności ?
Najpierw stroisz potem ustawiasz PG?
Najpierw stroisz potem ustawiasz PG?
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
reiv
Moderator
Moderator
Posty: 643
Rejestracja: 8 lis 2012, o 16:28
Województwo: Wybierz

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: reiv » 17 kwie 2016, o 09:45

Po każdorazowej zmianie Preamp Gain wykonuje się strojenie do gruntu, nie na odwrót. Co zreszta jest logiczne bo PG jest parametrem regulujacym sygnal z sondy na wejsciu do elektroniki, BG ustawiany jest w dalszej częsci układu. Jest tez o tym mowa w instrukcji. Jeśli nie możesz wejść wyżej jak PG=4 i AC masz poniżej 70, miejsce jest "czyste" to raczej wina leży w rozjechanej sondzie lub uszkodzonym kablu.
Bombardiero7
KAPRAL
KAPRAL
Posty: 30
Rejestracja: 2 sty 2016, o 21:15
Województwo: Łódzkie

Re: Whites xlt kto posiada i jest z Trójmiasta.

Post autor: Bombardiero7 » 18 kwie 2016, o 10:00

Panowie posiadam cewke jak na zdjeciu

https://www.google.pl/search?q=bm950&sa ... -vi_4yM%3A

A więc jak się nie myle cewka posiada już grubszy kabel ?? A w razie czego można go wymienić samodzielnie czy trzeba rozklejać cewke?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Whites”