Wino z ryżu
- yukon
- Administrator
- Posty: 10902
- Rejestracja: 9 wrz 2012, o 22:46
- Województwo: Wybierz
- Lokalizacja: Wolna Republika Bieszczad.
- Kontakt:
Re: Wino z ryżu
Mixtura stala 5tygodni,przestalo calkowicie bulkac,zlalem to wczoraj do butelek,kolor siwy cos jak mleko ale bardziej blady/siwy ale nie przezroczysty,smak kwaskowaty tak ma byc?
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- explokera
- Marszałek
- Posty: 3218
- Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
- Lokalizacja: na zachód od Wisły
Re: Wino z ryżu
Jak masz aparature do moonshine wodka to może jeszcze coś z tego będzie do picia
Jeśli masz taki kolor to chyba ten specyfik Ci się skwasil bo powinno być w miarę klarowne i mieć kolor slomkowy lub byc podobne barwa do piwa Corona Extra
Jeśli masz taki kolor to chyba ten specyfik Ci się skwasil bo powinno być w miarę klarowne i mieć kolor slomkowy lub byc podobne barwa do piwa Corona Extra
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- yukon
- Administrator
- Posty: 10902
- Rejestracja: 9 wrz 2012, o 22:46
- Województwo: Wybierz
- Lokalizacja: Wolna Republika Bieszczad.
- Kontakt:
Re: Wino z ryżu
O to lipa,kolega ma aparature to mu to oddam,wypilem szklanke tego wczoraj przy przelewaniu, nawet zakopcilo cos tam we lbie a i sraczki nie mam,moze dobre?
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- bakłażan
- Pułkownik
- Posty: 1158
- Rejestracja: 20 lut 2013, o 07:59
- Województwo: Brak
- Imię: Andrzej
Re: Wino z ryżu
Kolega yukon szczery aż do bulu
.Tylko puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna w pokorze chylą się ku ziemi.
- explokera
- Marszałek
- Posty: 3218
- Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
- Lokalizacja: na zachód od Wisły
Re: Wino z ryżu
Sraczki może nie dostaniesz ale ból brzucha murowany
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
-
- Porucznik
- Posty: 649
- Rejestracja: 10 sty 2014, o 17:46
- Województwo: Wybierz
- explokera
- Marszałek
- Posty: 3218
- Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
- Lokalizacja: na zachód od Wisły
Re: Wino z ryżu
Wino jest mdłe ale nalewkafiszer5 pisze:A próbował ktoś wina z kwiatów mleczy? Szczerze Polecam
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- stomek
- Pułkownik
- Posty: 1154
- Rejestracja: 22 kwie 2014, o 11:00
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Tomek
- Lokalizacja: Stolicy okolice
Re: Wino z ryżu
Ech te wasze nalewki, tylko człowiekiem pomiatają
Wszystkie prezentowane przedmioty zostały znalezione podczas rodzinnych spacerów na giełdach i targach staroci ,nie zostały w żaden sposób namierzone oraz wydobyte za pomocą wykrywacza metali czy podobnych urządzeń.
- DEX
- Porucznik
- Posty: 709
- Rejestracja: 31 paź 2015, o 14:13
- Województwo: Pomorskie
Re: Wino z ryżu
Kiedys tez wino z ryzu robilem.mialem przepis od jakiegos dziadka.z tego co pamietam to wino mialo stac do czasu do puki na dnie ryz nie zacznie"podskakiwac"(+/- 4 tyg.)w tedy trza bylo zlewac i nastawic do klarowania ok 1 tydz.bylo w tedy takie szkliste .no i kopa mialo mozna powiedziec ze nogi odmawaialy posluszenstwa.
- DEX
- Porucznik
- Posty: 709
- Rejestracja: 31 paź 2015, o 14:13
- Województwo: Pomorskie
Re: Wino z ryżu
A i jeszcze z tego co pamietam to jak zacznie podskakiwac a sie nie zleje to skwasnieje.jakos tak to szlo
-
- St. Szeregowy
- Posty: 10
- Rejestracja: 29 kwie 2017, o 22:08
- Województwo: Wybierz
Re: Wino z ryżu
Wino z ryżu jest super pod warunkiem że dobrze zrobione.Mąż koleżanki robi Jest klarowne i dość mocne.
- explokera
- Marszałek
- Posty: 3218
- Rejestracja: 9 maja 2014, o 21:11
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
- Lokalizacja: na zachód od Wisły
Re: Wino z ryżu
Co Wy z jakim skaczącym ryżem ?
Swego czasu z tego samego ryżu 3 razy nastawialem i za każdym razem wychodziło mocniejsze.
Wystarczyło dobrze wyplukac i spowrotem do Gasiora
Swego czasu z tego samego ryżu 3 razy nastawialem i za każdym razem wychodziło mocniejsze.
Wystarczyło dobrze wyplukac i spowrotem do Gasiora
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
-
- Szeregowy
- Posty: 0
- Rejestracja: 30 mar 2021, o 19:27
- Województwo: Wybierz
Re: Wino z ryżu
Ciekawy przepis, na pewno spróbuję, czasem znajomy też coś próbuje tworzyć ale to różnie wychodzi. Zależy z jakich owoców, polecam też więcej poczytać o gatunkach winogron, z których robimy np na https://vineo.pl/. Do tego też jest wiele tła historycznego o każdym z gatunku winogron. Pozdrawiam serdecznie